EjendomsWatch

AP Pension står bag 97 nye boliger i Kalundborg

Pensionsselskabet har købt central grund, hvor fynsk entreprenør er valgt til at bygge.

Boligerne på Klosterparken i Kalundborg, som Arkitema har tegnet og som 5E Byg skal opføre med AP Ejendomme som bygherre. | Foto: PR-visualisering

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har købt en 13.800 kvm grund i Klosterparken i Kalundborg, hvor det vil opføre 97 boliger, oplyser pensionsselskabet tirsdag.

Boligerne bliver fra 49-110 kvm og fordelt på syv punkthuse med i alt ca. 8800 etagemeter bolig, tegnet af Arkitema.

”Kalundborg Kommune er inde i en rivende udvikling, der tiltrækker både virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Dermed vil der være et øget behov for flere og moderne boliger i Kalundborg, og det er vi glade for, at vi kan være med til at bidrage til med købet af grunden, udtaler Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme.

Borgmesteren i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), ser frem til, at opførelsen af boligerne i Klosterparken kan gå i gang.

”Vi er meget glade for, at aftalen med AP Ejendomme nu er endelig på plads. For vi har et behov for flere nye og moderne boliger, hvis vi også i fremtiden vil være en attraktiv kommune for både borgere og virksomheder. Med købsaftalen på plads er det første skridt mod en række nye boliger i centrum af Kalundborg taget, og vi ser frem til at følge det fortsatte arbejde med boligerne, udtaler han.

AP Ejendommes boliger i Klosterparken vil blive opført med stor respekt for resten området, forklarer Peter Olsson:

Det arkitektoniske udtryk i boligerne har et afsæt i Kalundborgs historiske bebyggelser, og de nære omgivelsers sadeltagsmotiver og røde tegl kommer til at blive afspejlet direkte i boligerne, fremgår det.

Det bliver totalentreprenøren 5E Byg, der kommer til at stå for opførelsen af de 97 boliger, som AP Pension forventer afleveret i april 2024.

AP Pension indgår milliardaftale om 30-årigt projekt

AP Pension overtager Bostad for milliardbeløb

AP Pension sælger 192 boliger for over trekvart milliard: ”Det sidste af vores børn”

AP Pension investerer 1 mia. kr. i sjællandske ejendomsprojekter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier