EjendomsWatch

Robot-udvikler har mødt muren under corona – tror på comeback efter sommer

SOMMERSERIE: Peter Hartvigsen er adm. direktør i Kobots, der har udviklet en robot, der kan fjerne meget af byggebranchens hårde arbejde. Coronakrisen har ramt firmaet hårdt, men med udsigt til mangel på arbejdskraft vil flere gå automatiseringsvejen, forudser han i EjendomsWatchs sommerserie.

"Hvis vi ikke kan få nok arbejdskraft til byggeriet, går vores samfund i stå. Vi bliver nødt til at tænke nyt og gøre større brug af automatisering," lyder det fra Peter Hartvigsen, adm. direktør i Kobots. | Foto: PR / Kobots

1) Sommeren er over os, og coronakrisen klinger af. Hvad glæder du dig mest til?

"Jeg glæder mig super meget til, at vi kan komme ud i verden og vise vores teknologi og platform frem. Vi har udviklet skærerobotten Amigo, som har store potentialer i den danske og internationale byggebranche. Vi skulle have været på stor turné i Norge i maj og møde distributører og forhandlere, men de skrappe indrejsekrav gjorde det stort set umuligt for os. På samme måde har coronakrisen forsinket vores fremstød i Sverige.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier