EjendomsWatch

Tegnestuedirektør slutter af "med det bedste resultat i mange år"

Mette Lyng Hansen overtager ledelsesansvaret for en forretning hos Gottlieb Paludan Architects, der sidste år tredoblede sit resultat og nærmede sig et bruttoresultat på 25 mio. kr.

Mette Lyng Hansen er netop trådt til som adm. direktør hos Gottlieb Paludan Architects, hvor hun afløser Kristian Hagemann. | Foto: PR / Gottlieb Paludan Architects

Gottlieb Paludan Architects har som erklæret mål at blive den førende nordiske arkitektrådgiver inden for infrastruktur, og økonomisk er der medvind for den københavnske tegnestue, der sidste år øgede omsætningen med 3,4 mio. kr. og tredoblede sit resultat før skat.

Væksten, der kaster et bruttoresultat på knap 25 mio. kr. af sig, mens overskuddet før skat har rundet 11 mio. kr., skyldes ifølge Gottlieb Paludan Architects selv "en markant stigning i egne ydelser, samt et betydeligt fald i brug af underrådgivere."

Nettoomsætningen, der sidste år steg til 83,3 mio. kr, lå dog blot to år tidligere på den gode side af 100 mio. kr. Selskabet kom ud af 2020 med en stigende soliditetsgrad på 36,3 pct.

Direktør- og generationsskifte

Gottlieb Paludan Architects har netop skiftet ud i ledelsen som led i et generationsskifte, hvor Mette Lyng Hansen har erstattet Kristian Hagemann, der har siddet i chefstolen de seneste 18 år. Den afgående direktør glæder sig over at overdrage virksomheden "med det bedste resultat i mange år," som han formulerer det i en pressemeddelelse.

Den internationale del af forretningen har en stadig højere prioritet hos Gottlieb Paludan Architects, der har igangværende projekter i Norge, Holland, Tyskland, England og Kina, og det forgangne år bød på "en solid tilgang af opgaver."

Gottlieb Paludan Architects har siden 2018 været ejet af den svenske rådgiverkoncern Afry og har kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Den danske del af forretningen, hvis egenkapital ved udgangen af 2020 havde rundet 25 mio. kr., beskæftiger små 100 medarbejdere.

Arkitektfirma finder ny topchef hos C.F. Møller 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier