EjendomsWatch

Farvel til Kant og Årstiderne Arkitekter

Rådgiverkoncernen Sweco samler efter opkøb af to arkitektfirmaer aktiviteterne under navnet Sweco Architects.

Ifølge Dariush Rezai, topchef i Sweco Danmark, kan etableringen af Sweco Architects forløse et kundepotentiale. | Foto: PR / Sweco

320 medarbejdere, der arbejder med design og arkitektur i rådgivervirksomheden Sweco i Danmark, samles nu under navnet Sweco Architects, meddeler firmaet.

Det nye navn betyder dermed et farvel til navnene Årstiderne Arkitekter og Kant Arkitekter, som er firmaer, Sweco overtog i 2018 hhv. 2020.

"Med Sweco Architects understreger vi overfor markedet, at vi mener, integreret rådgivning er fremtiden. Historisk har man organiseret sig efter, om man er arkitekt, ingeniør, biolog eller noget fjerde. Vi har i stedet valgt at organisere os efter kundens behov og placeret alle fagligheder under samme tag. Jeg tror, kunderne i fremtiden i langt højere grad ønsker at tale med én rådgiver, der kan løse hele deres projekt sammenhængende, gennemtænkt og friktionsløst," udtaler Torben Klausen, direktør for Sweco Architects og tidligere topchef i Årstiderne Arkitekter.

"Vores erfaring er, at vi får en bedre proces og mere kvalitet i kundernes projekter, når vi sidder sammen med vores ingeniørkolleger hver dag," fortsætter han.

Sweco Architects arbejder ud fra kontorer i København, Aarhus, Silkeborg, Odense og Herning inden for ni faglige felter: Erhverv, transformation og renovering, boliger, almene boliger, spaceplanning og indretning, undervisning og fritid, byplan, landskab og retail.

Sweco-topchef Dariush Rezai mener, at navneskiftet skal være med til at forløse et stort potentiale:

"Integreret rådgivning er nu ikke længere et koncept, vi taler om, men måden vi arbejder på. Med det nye navn på arkitektdivisionen intensiverer vi indsatsen for at forløse det store potentiale, vi kan se, der er. Vores mål er nu at blive den foretrukne rådgiver, fordi vi netop er i stand til at skabe smukke og sammenhængende projekter, der er gennemtænkt fra start," udtaler han i meddelelsen.

Mens Sweco således samler sig under ét fælles navn, har kollegerne hos Cowi valgt at køre videre med navnet Arkitema efter overtagelsen af en af landets største arkitektfirmaer. Det samme med Rambølls køb af Henning Larsen Architects, hvor det veletablerede navn gennem årtier lever videre.

Sweco øger omsætningen trods svær afslutning på 2020

Sweco fortsætter vækst i årets andet kvartal – dansk arkitekt-opkøb pynter i regnskabet

To år efter Sweco overtog Årstiderne Arkitekter er alle chefer stadig ombord

Derfor sælger Kant efter 43 år: Vi vil gerne have Swecos størrelse og kompetencer 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier