EjendomsWatch

Moes ejer køber norsk ingeniørrådgiver

Under et år efter det internationale rådgivningshus Artelia købte danske Moe er et nyt opkøb i Norden faldet på plads. Det skal åbne op for en ambitiøs vækststrategi.

Franske Artelia, der sidste år overtog bygherrerådgiveren Moe, ekspanderer med opkøb i Norge. Foto: Moe/PR

Mindre end et år efter, at danske Moe blev en del af Artelia, udvider gruppen med et nyt opkøb i Norge.

Det sker med købet af den norske ingeniørrådgiver Olav Olsen bliver en del af den nordiske forretningsenhed, skriver Moe i en pressemeddelelse.

"Købet af Olav Olsen er i tråd med Artelias strategi om at udvikle forretningen for at blive førende på det europæiske marked. Takket være fusionen genererer vi nu næsten 90 procent af vores indtægter i Europa," udtaler Benoît Clocheret, adm. direktør for Artelia, i meddelelsen.

Det internationale rådgivningshus købte Moe i slutningen af 2019.

De to opkøb skaber til sammen en stærk nordisk forretningsenhed, der kan tilbyde nye kompetencer til kunderne i Danmark og Norge og på sigt i de øvrige nordiske lande. Med Artelias pengetank i ryggen er målet at få gennemført "en ambitiøs vækststrategi i Norden", lyder det videre.

"Moe har været etableret i Norge siden 2009. Med Olav Olsen ombord, styrker det vores position i Norge markant," siger Christian Listov-Saabye, adm. direktør for Moe.

Da Moe blev købt af Artelia var budskabet også, at det skulle give flere muskler til at erobre Norden.

doc7ctlneeh40z17t1i0j6j.jpg
"Moe har været etableret i Norge siden 2009. Med Olav Olsen ombord, styrker det vores position i Norge markant," siger Christian Listov-Saabye, adm. direktør for Moe. Foto: Moe/PR

Vil være stærke på off-shore vind

Olav Olsen, der er grundlagt i 1962, har en stærk markedsposition inden for byggeri, offshore og infrastruktur i Norge.

Virksomheden er et strategisk godt match til Moes norske forretningsenhed, der er stærke på byggeri og installationer, lyder det.

Moe og Artelia har som et led i strategien sat stor fokus på opgaver inden for bæredygtighed. Det er blandt andet Olav Olsens 110 medarbejderes kompetencer inden for offshore vind.

"Efter at Artelia overtog en majoritetsandel i off-shore virksomheden Principia i juli sidste år, giver Olav Olsen os også nye udviklingsmuligheder på det maritime marked inden for flydende marine strukturer, havne- og offshore-teknologi. Ved opkøbet styrker vi vores kapacitet og ydelser til at dække det stigende energibehov over hele verden med særlig stærk vækst på det internationale offshore vindkraftmarked," lyder det fra Benoît Clocheret.

Rådgiverfusion varsler næste opkøb

Ingeniørkoncern i fusion: "Vi får flere muskler til at erobre Norden"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier