Aarhusiansk arkitektfirma vinder kommunal udviklingsopgave

Med hjælp fra Lytt Architecture og Moe har arkitektfirmaet Aart vundet opgaven med at designe et nyt kultur- og medborgerhus i den aarhusianske forstad Viby. Projektet opføres i træ og er en del af større byudviklingsplan.
Det nye kultur- og medborgerhus i den sydlige del af Viby er tegnet af Aart Architects. | Foto: PR-visualisering: Aart
Det nye kultur- og medborgerhus i den sydlige del af Viby er tegnet af Aart Architects. | Foto: PR-visualisering: Aart

Det bliver det aarhusianske arkitektfirma Aart, der skal tegne det nye kultur- og medborgerhus i den sydlige del af Viby få kilometer fra virksomhedens hovedsæde på havnen i Aarhus.

Det oplyser Aart i en pressemeddelelse.

Det nye kultur- og medborgerhus bliver på 4500 kvm med tilhørende bytorv og skal ses som et led i en større udvikling i Viby Syd, fremhæver Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

"Udviklingen af Viby Syd er kun lykkedes i kraft af et forbilledligt samarbejde mellem kommune, boligforening, rådgivere og lokale aktører, og nu er vi klar til næste store skridt – til gavn for bydelen og for resten af Aarhus," lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse.

Det er Aarhus Kommune og Boligforeningen Aarhus Omegn, der bliver bygherre på opførelsen af det nye hus, der skal opføres i træ. Det er ganske bevidst, slår Aart-partner Anders Tyrrestrup fast.

"Forskning viser, at træer og planter sammen med dagslys har en direkte effekt på, hvordan vi som mennesker trives i arkitekturen," siger partneren.

Aart har fået hjælp af Lytt Architecture og Moe, der har været underrådgivere på projektet. Det er planen, at byggeriet skal starte i 2022 og stå klar året efter.

Projektet bliver en del af en større portefølje. Sammenlagt har Aart med kontorer i Aarhus, København, Oslo og Stockholm mere end 1,5 mio. kvm under udvikling.

Danmark er suverænt det største marked for arkitektfirmaet, der blev stiftet i 2000 af bl.a. den nuværende direktør Torben Skovbjerg Larsen.

Byggerådgivere smidt på porten efter forsinkelse 

Aart Architects skal forske i effekten af arkitektur

Heimstaden køber projekt med 248 boliger i Aarhus for stort trecifret millionbeløb

Arkitektchef: "Et godt arbejds- og familieliv kan være meget sammensmeltet"  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også