EjendomsWatch

Bjarke Ingels efter stop som formand: "Dette skridt har altid været planen"

Bjarke Ingels stopper som formand efter næsten 15 år i spidsen for arkitektfirmaet Big. Han overlader posten til managementkonsulenten Christian Madsbjerg. Ifølge Ingels er der ikke tale om et kursskifte, lyder det i et skriftligt svar.

Bjarke Ingels overlader formandsposten til managementkonsulent Christian Madsbjerg. Han bliver dog selv i bestyrelsen, da han fremover skal være næstformand. Foto: Andreas Merrald

Efter mere end 14 år i formandsstolen i Bjarke Ingels Group (Big) har arkitekt Bjarke Ingels overladt posten til Christian Madsbjerg for at komme tættere på gulvet og de kreative processer.

Det oplyser Bjarke Ingels i et skriftligt svar sendt til flere medier.

"Det frigiver (...) mig til at fokusere endnu skarpere på vores samarbejder med organisationer som Nasa, Google og Toyota og derved realisere vores vision og mission gennem den konkrete kunstneriske og tekniske udvikling af vores designpraksis," lyder det i et skriftligt svar fra Bjarke Ingels.

Christian Madsbjerg har været med i Bigs bestyrelse, siden arkitektfirmaet, der i dag er vokset til mere end 500 ansatte, blev stiftet tilbage i 2006. Til hverdag arbejder han som managementkonsulent i virksomheden Red Associates, som han selv er medstifter af.

"Fra starten var min idé med Big og bestyrelsen at skabe et professionelt drevet, kreativt arkitektfirma, som kunne trække positivt på de forretningsmodeller, som man kan finde uden for den traditionelle arkitektvirksomhed, herunder strategikonsulenter som Christian Madsbjerg," lyder det fra Bjarke Ingels, der ejer 68 pct af Big.

Han afviser, at arkitektfirmaet er ved at skifte retning.

"Dette skridt har altid været planen på sigt, og der er derfor ikke tale om et kursskifte i vores ledelse," skriver Bjarke Ingels i svaret, hvor han også fortæller, at det særligt er Christian Madsbjergs forretningsmæssige kompetencer, der har gjort, at han nu bliver formand.

"Jeg har valgt at lade Christian Madsbjerg træde til som bestyrelsesformand med henblik på at give den sparring, som de har brug for til at sikre den kontinuerlige forretningsmæssige og professionelle udvikling af Big," skriver Bjarke Ingels, der fortsætter som næstformand.

Danske arkitekter sparker virtuel dør op til nyt globalt væksteventyr

"Jeg ville ønske at økonomiaspektet blev mere integreret i arkitektuddannelsen"

Dansk arkitekt investerer i firma bag 3D-printede huse

Big venter afmatning af vækst efter kraftig fremgang i 2019

Bjarke Ingels-direktør skifter til advokathus

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier