Brancheforening opfordrer til at "virussikre" nybyggeri med teknik

Bygherrer burde have mere fokus på tekniske løsninger, der kan begrænse smittespredning, når man bygger nye bygninger. Det mener Tekniq Arbejdsgiverne.
Kameraer, der kan måle kropsvarme og se, om man har feber, er en af de teknologier, som kunne tænkes ind i nybyggeri. | Foto: Ben Curtis/AP/Ritzau Scanpix
Kameraer, der kan måle kropsvarme og se, om man har feber, er en af de teknologier, som kunne tænkes ind i nybyggeri. | Foto: Ben Curtis/AP/Ritzau Scanpix

Håndfri vandhaner, kamerabaseret feberscanning og antalsregulering via automatisk personoptælling.

Det er nogle af de teknologier, som bygherrer med fordel kunne prioritere i nybyggeri for at dæmme op for spredning af virus så som corona. Det siger brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4300 virksomheder inden for el, vvs og metal, til Børsen Ejendomme.

"Der er med andre ord tale om kendte teknologier, som kan gøre en stor forskel, men som alt for ofte droppes af økonomiske årsager. Det til trods for, at den ekstra investering, der skal til, faktisk er forsvindende lille i forhold til den samlede regning for nybyggeri eller renovering," siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, til Børsen Ejendomme.

Afstandskrav og mere hjemmearbejde kan ændre kontorejendomme for altid 

Brancheorganisationer vil have nationalt forskningscenter for styring af byggeri

Udsigt til renoveringer for milliardbeløb vækker begejstring 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også