Kurator i Arnold Busck: Konkurserne begynder først at accelerere nu

Advokat forudser stribevis af konkurser, efter Arnold Busck mandag måtte kapitulere. "Krisen rammer hårdt, og jo længere tid det tager, jo værre bliver det," lyder det.
Arnold Busck åbnede sin første butik i 1896. Nu er boghandlerkæden gået konkurs. | Foto: Morten Langkilde
Arnold Busck åbnede sin første butik i 1896. Nu er boghandlerkæden gået konkurs. | Foto: Morten Langkilde

Arnold Busck har fået dødsstødet midt i coronakrisen, men ifølge kurator Peter Wedel Ranch Krarup er boghandlerkæden blot startskuddet til en bølge af konkurser.

"Jeg forventer rigtig mange konkurser i den kommende periode, og jeg tror, at vi kommer til at få travlt," siger Peter Wedel Ranch Krarup, advokat og partner i Mazanti-Andersen Korsø Jensen, til AdvokatWatch.

Han har fået til opgave at rydde op i Arnold Busck, der som en af de første virksomheder bukkede under for coronaudbruddets verdensomspændende hærgen.

Advokaten peger på, at krisen kradser godt og grundigt i blandt andre underholdningsindustrien, detailbranchen og restuarationsbranchen, hvilket vil slå igennem nu, hvor skifteretterne åbner igen.

"De kommende tre-seks måneder – og måske længere – bliver slemme. Krisen rammer hårdt, og jo længere tid det tager, jo værre bliver det. Arnold Busck var den første. Det begynder først at accelerere nu," siger Peter Wedel Ranch Krarup, der leder afdelingen for insolvens hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

"Der er mange virksomheder, der lider i disse tider," siger Peter Wedel Ranch Krarup, advokat og partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen. | Foto: Alexandra Buhl

Mange virksomheder lider

Arnold Busck åbnede sin første butik i 1896 og er Danmarks ældste boghandlerkæde. Mandag eftermiddag måtte virksomheden imidlertid kaste håndklædet i ringen. Arnold Busck begærede sig konkurs og lukkede virksomhedens 30 butikker landet over.

Lukkede butikker og færre kunder som følge af coronakrisen var mere, end boghandlerkæden kunne overkomme, når regeringens hjælpepakker samtidig viste sig utilstrækkelige.

"Der er mange virksomheder, der lider i disse tider. De skriger på hjælpepakker, der ikke bliver udbetalt, og der er rigtig mange, der bløder likviditetsmæssigt," siger Peter Wedel Ranch Krarup.

Allerede inden coronakrisen ramte, meldte flere af landets største advokatfirmaer sig klar til økonomisk afmatning og flere konkurser efter flere år med opsving. De var klar til at justere og omrokere, når konjunkturerne uundgåeligt måtte vende, lød det. Coronakrisen har dog sendt økonomien og erhvervslivet til tælling noget hurtigere.

I stil med andre store advokathuse forbereder Mazanti-Andersen Korsø Jensen sig på at rykke rundt på arbejdskraften i firmaet, så insolvensafdelingen er polstret til at håndtere den forventede konkursbølge. Lige nu sidder der 12-15 personer i insolvensafdelingen.

"Vi har ikke flyttet rundt på folk endnu, men det forventer vi, at vi kommer til at gøre. Minimum en fordobling vil være et realistisk scenarie," siger Peter Wedel Ranch Krarup.

Det kan eksempelvis være folk fra afdelingerne for M&A og fast ejendom, som typisk er områder, hvor der bliver mindre at lave i krisetider.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Arnold Busck-konkurs sætter udlejere i kattepine: "Sådan er det med detail"

Boghandlerkæde lukker alle butikker og indgiver konkursbegæring 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også