EjendomsWatch

Realdania skyder 175 millioner i indsats mod covid-19

Pengene skal holde hånden under bæredygtigt byggeri og i helt særlige tilfælde tabt drift, fortæller adm. direktør.

Generisk billede af byggeri i Danmark. Foto: PR / Realdania / Steffen Stamp

Realdania bidrager nu med 175 mio. kr. til at hjælpe med at afbøde virkningerne af corona-krisen.

Det skriver den den almennyttige forening, som er en af landets største filantropiske aktører i byggebranchen.

Pengene skal gå til den bæredygtige udvikling i byggeriet, så den ikke går i stå i kølvandet på krisen, men også hjælper udfordrede projekter, der tidligere har modtaget støtte fra foreningen.

"Byggeriet bliver helt sikkert en del af løsningen i forhold samfundsøkonomien, og sektoren spiller samtidig en nøglerolle i forhold til at nå de klimamål, vi har sat os i Danmark. Der er derfor et åbent vindue, som vi gerne vil bidrage til, at vi kan udnytte ved at tænke de to ting sammen. På den måde gavner byggesagerne både beskæftigelse, samfundsøkonomi og den grønne omstilling," udtaler adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård, i en pressemeddelelse.

Pengen samles i en pulje, som man kan ansøge i to runder - en i maj og en efter sommerferien.

Realdania støtter det bæredygtige arbejde med en pulje på 115 mio. kr. Der er afsat 50 mio. kr. til finansiering af ekstraudgifter og i helt særlige tilfælde hjælp til driftstab. Dertil kommer 10 mio. kr., som efter sommerferien kan søges af en række kultur- og oplevelsesinstitutioner, der tidligere har modtaget støtte fra foreningen, til at afholde et eller flere arrangementer, når det bliver muligt at byde publikum indenfor igen, skriver foreningen.

"En filantropisk aktør som os har en forpligtelse til at bidrage til at holde hjulene i gang i en så alvorlig situation, som samfundet lige nu befinder sig i. Med denne særlige covid-19-indsats prioriterer vi en del af vores uddelinger i 2020 til denne vigtige sag. Vi ved endnu ikke, hvor vores bevillinger samlet set ender i 2020, men vi forventer fortsat at kunne bidrage med samlet set omkring 500-600 mio. kr.," lyder det fra Jesper Nygård.

I 2019 formåede den filantropiske at støtte velgørende projekter med det højeste beløb i 12 år, da foreningen kunne uddele i alt 1,2 mia. kr.

Efter skuffende 2018: Realdania leverer det største overskud i fem år

Realdania skruer atter op for sine investeringer i mursten

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier