EjendomsWatch

Frasalg giver MT Højgaard større fleksibilitet

MT Højgaard, der tidligere torsdag meddelte, at datterselskabet Lindpro sælges, får med salget bedre muligheder for at udvikle porteføljen, siger finansdirektør.

Foto: PR

Entreprenørselskabet MT Højgaard har torsdag skrevet under på en aftale om salg af datterselskabet Lindpro til Kemp & Lauritzen for 265 mio. kr.

Det giver sælger noget tiltrængt luft i balancen, hvor der nu er mere fleksibilitet i forhold til at prioritere i den eksisterende portefølje.

Endnu er det dog ikke besluttet, hvad provenuet skal gå til.

"Det har vi endnu ikke gjort op. Vi sidder med et provenu, og nu skal vi vurdere, hvordan vi bruger det bedst muligt. Men det giver os selvfølgelig noget fleksibilitet og gode muligheder for at kigge på porteføljen og fastslå, hvordan vi kan udvikle den bedst muligt," siger Martin Solberg, der er finansdirektør hos MT Højgaard Holding, til Ritzau Finans.

Salget er endnu betinget af de danske konkurrencemyndigheder, men det er ikke MT Højgaards opfattelse, at der vil være nogen som helst problemer med at få det gennemført.

Martin Solberg håber at kunne lukke handlen inden udgangen af første kvartal.

En meget vigtig del af aftalen var for MT Højgaard også, at selskabet kunne ekskludere Lindpros datterselskab Arssarnerit fra handlen.

MT Højgaard har i forvejen flere aktiviteter på det nordatlantiske marked, og her er det vigtigt at fastholde momentum.

"Vi er meget glade for, at Arssarnerit bliver. Nordatlanten har traditionelt været et vigtigt marked for MT Højgaard, så det var et meget væsentligt punkt i aftalen, at vi kunne beholde det og fastholde den styrke, vi har i vores aktiviteter deroppe," siger Martin Solberg.

På aktiemarkedet bliver frasalget også modtaget positivt, og MT Højgaard-aktien stiger med 9,7 pct. til 124 kr. torsdag.

Det kan hænge sammen med, at prisen er god.

"Jeg har talt med Danske Bank, som bare konstaterede, at deres prissætning lå pænt under den salgspris, vi har fået," siger Martin Solberg.

MT Højgaard sælger tabsgivende datterselskab for 265 mio. kr.

MT Højgaard gør direktørvikar til permanent topchef

Hollandske BAM henter direktør fra MT Højgaard

Sweco finder ny direktør for byggeri i MT Højgaard 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier