EjendomsWatch

Hold på fem vinder arkitektkonkurrence med selvgroende havnemiljø

Trods modstand har By & Havn og pensionsselskabet PFA udpeget vinderforslaget til udvikling af Stejlepladsen i Københavns Sydhavn på 51.800 kvm. "Vi er helt opmærksomme på, at ikke alle er enige i, at det en god idé," siger adm. direktør.

Foto: PR

Selvom der har været stor modstand fra beboerne i området, skrider planerne med at lave nybyggeri i Fiskehavnen og Stejlepladsen i Københavns Sydhavn frem.

I de seneste måneder har tre arkitektteams konkurreret om en bebyggelsesplan for Stejlepladsens godt ca. 51.800 kvm, og en enig dommerkomité har udpeget forslaget "Stejlepladsen – Her det gror".

Bag forslaget står holdet Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og Moe. De to tabende hold var tegnestuerne Nord Architects og Arkitema.

Fiskehavnen og Stejlepladsen er et skævt og arkitektonisk anderledes område i København, hvor et mangfoldigt havnemiljø er vokset frem over årene. Det har mødt meget kritik fra både beboere og interesseorganisationer, at By & Havn sammen med pensionsselskabet PFA vil bygge 550 boliger i området.

"Vi er helt opmærksomme på, at ikke alle er enige i, at det er en god idé at opføre et nyt bykvarter på Stejlepladsen, som er en del af et helt særligt broget og selvgroet miljø med en stærk autenticitet. Men med dette forslag, rammer vi den særlige stemning, der er vital for området," udtaler Anne Skovbro, adm. direktør for By & Havn, i en pressemeddelelse.

Vinderforslaget har både fokus på områdets selvgroede mangfoldighed og bygger videre på den eksisterende struktur med klynger af byggeri i forskellig højde og karakter, lover By & Havn.

Oprindeligt er Stejlepladsen og Fiskehavnen fredet, men i forbindelse med, at der i 2018 opstod et folkeligt oprør mod et planlagt byggeri af 2.500 boliger på den såkaldte strandeng på Amager Fælled, som også var ejet af By & Havn, blev der indgået en aftale på Københavns Rådhus om at give By & Havn ret til at rydde tre naturområder - Stejlepladsen var et af dem.

By & Havn forventer, at byggeriet af bydelen kan begynde i 2021, når lokalplanen for området er vedtaget.

Overborgmester vil fortsætte byggeboom i København mindst 12 år endnu

Frank Jensen kræver økonomisk bidrag til ny metro inden byggeri på Refshaleøen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier