EjendomsWatch

Arkitekter frygter opgavetyveri vil ødelægge kvalitet og bygningskultur

En stigende tendens til, at arkitektfirmaer må se opgaver forsvinde til konkurrerende firmaer til langt lavere priser, vil i sidste ende skade arkitekturen og idérigdommen, lyder det fra flere firmaer i branchen. Løsningen er bedre kontrakter, mener Bygherreforeningen.

Arkitekt Lars Juel Thiis frygter, at det vil ødelægge kvaliteten i dansk arkitektur, når bygherre skifter tegnestue midt i processen med byggeriet. Når man udskifter arkitektfirmaet, som har tegnet projektet, mister man vigtig viden, lyder det. | Foto: PR/Cubo Arkitekter

Det har sendt lidt af en chokbølge gennem de små danske tegnestuer, at en stor bygherre som Danica skiftede entreprenør og dermed arkitektfirma, lige som byggeriet af milliardprojektet Postgrunden i København skulle i gang.

Udskiftningen, som EjendomsWatch var først til at omtale i sidste uge, har måske nok sparet bygherre og entreprenør penge, men det kommer til at skade byggeriet og arkitekturen, mener flere arkitektfirmaer, et fagforbund og en brancheorganisation.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier