EjendomsWatch

Anklage om opgavetyveri blandt arkitekter er ikke en enlig svale – branche er bekymret

Flere og flere arkitektfirmaer oplever at blive skiftet ud på byggeprojekter, når det først er tegnet og udviklet. Det er dybt problematisk, for det er på anden del, at pengene hives hjem, lyder kritikken fra flere organisationer. Arkitekt ser en bevidst strategi hos større firmaer med at overtage opgaver fra mindre.

Postgrundens højeste bygninger set fra Hovedbanegården. Visualisering er lavet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som er røget af opgaven efter, at bygherren Danica har indgået ny milliardkontrakt med KPC. Nu skal Arkitema fuldføre projektet. | Foto: Visualisering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

På usædvanlig vis gik Lundgaard & Tranberg Arkitekter i sidste uge ud med kras kritik af konkurrenten Arkitema for at være gået bag om firmaets ryg ved at løbe med kontrakten på den sidste og mest lukrative del af Danicas milliardbyggeri Postgrunden i København.

Men det er langt fra første gang, at en dansk tegnestue oplever, at et projekt glider af hænde til Arkitema – eller en anden konkurrent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier