EjendomsWatch

C.F. Møller skal udvikle 47.000 kvm kontorer i Sverige

Den danske tegnestue har vundet opgaven med at udvikle et nyt kontorområde i Uppsala i Sverige kaldet Gränbystaden.

Visualisering af projektet som C.F. Møller Architects skal udvikle i Uppsala i Sverige kaldet Gränbystaden. | Foto: PR/CF Møller

Sammen med Atrium Ljungberg skal det danske arkitektfirma C.F. Møller Architects udvikle et nyt kontorområde på 47.000 kvm i byen Uppsala i Sverige.

Det skriver C.F. Møller Architects i en pressemeddelelse.

Området hedder Östra Sala Backe og ligger i tilslutning til trafikknudepunktet Gränbystaden i den østlige del af Uppsala. Foruden kontorer skal der også være servicefunktioner, sundhedstilbud, uddannelsesmuligheder og boliger i området.

I arkitektfirmaet er man stolte af at være blevet valgt til opgaven.

"Vi vil bruge vores erfaringer fra Skandinavien og det øvrige Europa til at skabe et attraktivt og spændende område, hvor kontorer, boliger og grønne områder sammensættes ud fra en holistisk designstrategi, der vil resultere i et levende område," siger Mårten Leringe, partner, arkitekt og adm. direktør hos C.F. Møller Architects i meddelelsen.

Atrium Ljungberg er et svensk børsnoteret ejendomsselskab, der opgør sit samlede udlejningsareal til rundt regnet 1 mio. kvm. fordelt på 50 ejendomme vurderes til 45 mia. svenske kroner (knap 32 mia. kr.).

"Vi mener, at C.F. Møllers bidrag vil være med til at sikre et værdigt og interessant indgangsparti til Uppsala. Deres forslag binder også Gränbystaden fint sammen med Östra Sala backe," siger Atrium Ljungbergs forretningsudviklingschef for Uppsala og det nordlige Stockholm i meddelelsen.

NCC får vigtig rolle i byggeri af fynsk turistattraktion

MT Højgaard vinder hovedentreprise på Aalborg Universitet

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier