EjendomsWatch

NCC får vigtig rolle i byggeri af fynsk turistattraktion

I byggeriet af Odenses kommende turistattraktion H.C. Andersens Hus har entreprenørvirksomheden NCC fået en nøglerolle.

Arkivfoto, | Foto: Joachim Adrian/Politiken

Entreprenørvirksomheden NCC skal stå for at bygge vægge og betonadskillelser med en såkaldt råhusentreprise på 43 mio. kr. i Odenses kommende turistattraktion H.C. Andersens Hus, skriver Børsen.

"Det er en meget spændende konstruktion, som vi ikke møder hver dag i vores arbejde med beton. Her kan vi trække på vores erfaringer fra blandt andet byggeriet af pandahuset i Københavns Zoo," siger Aage Ulrich Simonsen, produktionsdirektør i NCC, til mediet.

Huset finansieres primært med støtte i form af 225 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden, men også Odense Kommune selv og Augustinus Fonden sender penge til projektet, der ventes færdigt i starten af 2021.

H.C. Andersens Hus er tegnet af japanske Kengo Kuma & Associates, der også er totalrådgiver, mens der vil hentes dansk støtte fra arkitektselskabet Cornelius Vöge.

Nyt multihus til trecifret millionbeløb på vej på Djursland
Formuer fra fonde bag nyt H.C. Andersen-hus i Odense 

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier