EjendomsWatch

Erhvervsmæglere gør sig parat til kamp i mere presset marked

Noget af varmen er ved at ryge ud af det danske ejendomsmarked. Det kan mærkes hos de store erhvervsmæglere, som forbereder sig på tilspidset konkurrence, skriver Berlingske.

Poul Erik Bech, stifter af den næststørste erhvervsmægler EDC Poul Erik Bech, ser ind i presset marked. Foto: PR

Antallet af ejendomshandler på det danske marked faldt med 30 pct. i 2018. Det har ramt væksten hos de syv største erhvervsmæglere, skriver Berlingske.

Trods mindre fart på markedet formår de at løfte deres bruttoresultat med næsten 5 pct. Dog har kun to af spillerne formået at opretholde tocifrede vækstrater, mens næsten alle har faldende driftsmarginaler. Samtidig faldt indtjeningen. Det mindre overskud afspejler blandt andet, at mæglerne er begyndt at bruge flere penge på at gøre sig klar til et mere presset marked, skriver Berlingske, som har gennemgået regnskaberne.

"Vi har ansat en del flere mennesker, og i hvert fald i vores virksomhed tjener folk typisk ikke sig selv hjem i første sæson. Det påvirker bundlinjen, samtidig med at vi har investeret forholdsvis meget i it og digitale redskaber. Vi er vældige godt tilfredse med vores resultatet, men det er selvfølgelig sjovere, når resultatet på bundlinjen følger væksten på toplinjen," siger Poul Erik Bech, stifter af den næststørste erhvervsmægler EDC Poul Erik Bech, til avisen.

Erhvervsmæglere venter fremgang trods lavere omsætning

Poul Erik Bech venter flad udvikling i år – opgiver udlandseventyr

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier