EjendomsWatch

Toppen af byggepoppen klarer sig dårligere

Nordens største byggefirmaer har svært ved at få indtjeningen i vejret. Risikostyring er ofte problemet, skriver Børsen.

Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff

Den varme økonomi i de nordiske lande hjælper ikke de største byggeselskaber. I stedet er deres indtjening under voldsomt pres, skriver Børsen.

Både nordiske NCC og danske MT Højgaard kom begge ud af 2018 med underskud, mens finske YIT og norske Veidekke leverede markant ringere resultater end tidligere. Heller ej nordens største byggekoncern, Skanska, har klaret sig godt på det seneste. Koncernens resultatet er i det sidste kvartal faldet med 30 pct., skriver avisen.

En af forklaringerne er, at der er kommet flere store byggeprojekter til de senere år. Det betyder, at en fejl i risikovurderingen rammer økonomien hårdere og ændrer samtidig risikobilledet i markedet, forklarer Arne Giske, der bærer titel af koncernchef i Veidekke frem til 1. september.

"Vi vil sigte mere efter mellemstore projekter og nedefter. Det vil sige fra 1,5 mia. norske kr. og mindre," siger han til Børsen.

Hoffmann-ejer nedskriver og varsler underskud

MT Højgaard indleder året med driftsoverskud og øget omsætning

NCC-direktør efter 2018-underskud: Et år vi helst havde været foruden

MT Højgaard-ejer kommer igen til økonomisk undsætning

Dårlige byggematerialer giver milliontab hos MT Højgaard-selskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier