EjendomsWatch

S: Illegale medarbejdere skal koste retten til at drive virksomhed

Står det til Socialdemokraterne, skal man sætte mere ind over for illegal arbejdskraft i Danmark ved blandt andet at fratage virksomhedsejere retten til at drive virksomhed og give myndighederne ret til at gå på inspektion på private byggepladser.

Mette Frederiksen (S) fremlægger fredag Socialdemokratiets udlændigeudspil. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix.

Ifølge Socialdemokraterne er illegal arbejdskraft et stadigt stigende problem i Danmark, og som en del af sit udlændigeudspil, der bliver fremlagt fredag, kommer partiet med flere udspil på området.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi ser i stor stil en omgåelse af overenskomsterne, af skattesystemet og af forholdene på arbejdspladserne. Dertil er illegal arbejdskraft en grov udnyttelse af andres elendighed. Vi vil ikke være med til det," siger partiformand Mette Frederiksen til avisen.

Socialdemokratiet vil kunne fratage virksomhedsejerne retten til at drive deres virksomhed, hvis de benytter sig af illegal arbejdskraft.

Desuden vil partiet tredoble bøderne til dem, der hyrer de illegale medarbejdere, ligesom det også vil give ret til, at myndighederne kan gå på inspektion på private byggepladser.

Forslagene er en del af det samlede udlængeudspil, og af en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet fremgår det, at partiet også vil stille krav om ID-kort på byggepladser, sørge for registrering af nyansatte på første dag og skærpe reglerne på transportområdet.

"Det underminerer den danske samfundsmodel, når vi i dag har et parallelt og illegalt arbejdsmarked, hvor mennesker uden lovligt ophold arbejder til meget lave lønninger og under helt uacceptable forhold. Socialdemokratiet vil det illegale arbejdsmarked til livs," står der i pressemeddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch.)

Socialdemokratiet vil bruge færre penge på bygninger og veje

Løkke udskriver valg – danskerne skal stemme 5. juni

Ejendomdanmark forudser boligindgreb fra rød regering

Kæmpe Facebook-byggeri under anklage: Nu går Skat ind i sagen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier