EjendomsWatch

Arkitekt: Bygningers effekt skal måles og vejes

Arkitekter skynder sig for hurtigt videre efter et færdiggjort projekt. I stedet bør man undersøge og dokumentere effekten af bygningerne, siger topchefen i Aart Architects, der selv har et nyt dokumentationssystem på vej, til Børsen.

Torben Skovbjerg, adm. direktør for Aart Archietcts. Foto: PR.

Arkitekter skal undersøge og dokumentere effekten af deres bygninger, så man kan give brugerne den bedst mulige oplevelse og sørge for, at bygherren er tilfreds.

Det siger Torben Skovbjerg, adm. direktør for tegnestuen Aart Architects, i et interview med Børsen.

"Vi er i gang med at tage livtag med en af branchens grundlæggende udfordringer. Rigtig mange ser arkitektur som noget omkostningstungt – som en form for kunst, man skal have råd til at betale for. Vi ser det på en helt anden måde. Vi sælger ind til vores kunder, at arkitektur er en katalysator for forandring. Og vi har vældig godt held med at fortælle om den effekt, vi skaber gennem arkitekturen," siger han til avisen.

Hos Aart Architects har man gennem flere år arbejdet på en model, hvor man til at starte med opstiller visioner sammen med bygherren, og folk fra Aart Architects gennemfører undersøgelser både for og efter ibrugtagning. Senest er processen blevet sat mere i system, og der er blevet oprettet et dokumentationssystem, hvortil arkitektfirmaet blandt andet har ansat antropologer.

Aktuelt er man på vej med et ph.d.-projekt, der skal sætte måling og dokumentation af effekten på en formel. Resultaterne bliver gjort frit tilgængelige, så andre interesserede tegnestuer kan bruge dem, skriver Børsen.

Danske arkitekter skal udvikle havnebydel ved Oslo

Danske arkitekter vinder kontorprojekt i Norge

Aart Architects jagter opkøb i Sverige

Aart Architects parat med ny strategi: Skal fordoble toplinjen til 300 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier