EjendomsWatch

Medie: Voldgiftssag koster Züblin 145 mio. kr.

Entreprenørselskabet Züblin har tabt en voldgiftssag om byggeriet af Mærsk Tårnet mod Bygningsstyrelsen, skriver Børsen.

Mærsk Tårnet. Foto: PR-illustration/C.F. Møller Architects

Entreprenørvirksomheden Züblins resultat for 2018 gik i minus 191 mio. kr.

Årsagen til det negative resultat er, Züblin har tabt en voldgiftssag mod Bygningsstyrelsen om byggeriet af Mærsk Tårnet, skriver Børsen. Det fremgår ikke direkte af regnskabet, men det bekræfter flere kilder over for Børsen.

Entreprenøren har ikke ønsket at kommentere på sagen, ligesom Bygningsstyrelsen heller ikke har ønsket at udtale sig.

Københavns Universitet (KU) har selv anlagt to voldgiftssager mod Bygningsstyrelsen for byggeriet af Mærsk Tårnet og Niels Bohr-bygningen. Vicedirektør for KU's Campus Service, Uffe Gebauer Thomsen, er godt tilfreds med udfaldet af Züblins sag:

"Forventeligt må det også have en positiv indvirkning på de andre voldgiftssager, der må være mellem KU og Bygningsstyrelsen, fordi udfordringen så er blevet det mindre," udtaler han til Børsen.

Både byggeriet af Niels Bohr-bygningen og Mærsk Tårnet har fået en del negativ omtale, fordi byggeprojekterne overskred deres budgetter. Byggeriet af Niels Bohr-bygningen overskred sit budget med ca. 1,3 mia. kr., hvilket ledte til, at styrelsens direktør, Gyrithe Saltorp, blev afskediget. Også byggeriet af Mærsk Tårnet oplevede fejl undervejs, hvilket ifølge Politiken skulle have givet en budgetoverskridelse på 1,8 mia. kr., svarende til 30 pct.

Som resultat af budgetoverskridelserne blev ansvaret for flere af statens byggerier overdraget til Vejdirektoratet.

Dansk Byggeri om Bygningsstyrelsens nye strategi: Markedet må bare tilpasse sig

Nyt setup skal forhindre, at statens byggerier kører i hegnet

Entreprenør taber trecifret millionbeløb og venter nulresultat i år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier