EjendomsWatch

Edison-huset meldes 85 procent udlejet

Topdanmarks kontorlejemål Edison-huset på Amager kan, efter at have udlejet 7000 kvm til én lejer, snart melde fuldt udlejet. Der er fire lejemål tilbage med samlet 3000 kvm.

Kontorhuset Edison er 85 pct. udlejet. | Foto: PR.

Før i tiden var det en glødepærefabrik, men i dag er Edison-huset på Amager i København blevet forvandlet til et flerbrugerkontorhus. Nu kan ejeren Topdanmark Ejendom melde huset 85 pct. udlejet, efter mediebureauet Group M har skrevet under på at overtage knap 7000 kvm.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Vi har set på meget, og Edison er en flot bygning med god beliggenhed. De rå lokaler med industrilook passer godt til vores kreative og innovative miljø, og så har vi mulighed for at sætte præg på indretningen, fordi bygningen er ved at blive renoveret," siger Jonas Hemmingsen, adm. direktør i Group M, i meddelelsen.

Group M har 450 ansatte og flytter senere på året fra sine nuværende lokaler på Kristen Bernikows Gade i København K.

Mæglerfirmaet Lintrup & Norgart, der står for udlejningen af bygningen, betegner aftalen med Group M som en af de største udlejninger i 2018, og Edison er godt på vej mod at få udfyldt samtlige 19.000 kvm.

"Efterhånden har vi udlejet 85 pct. I oktober indgik vi aftaler med Maersk Tankers og it-firmaet Trifork Ehealth samt Tricom, og lige inden årsskriftet blev der indgået en aftale med Flyhjælp," siger Jesper Norgart, partner i Lintrup & Norgart, i meddelelsen.

Han tilføjer, at der er omkring 3000 kvm tilbage fordelt på fire lejemål fra 500-1300 kvm, og at mæglerfirmaet er i dialog med flere interesserede.

Ifølge Jesper Norgart har beliggenheden tæt på Rådhuspladsen, Københavns Lufthavn og en metrostation haft stor betydning for udlejningen sammen med fællesfaciliteter som kaffebar, modecenter og personalerestaurant med tagterrasse.

"I starten af 2018 stod vi med en tom bygning, fordi to store lejere var rykket ud. Lintrup & Norgart anbefalede, at vi omdannede ejendommen til et flerbrugerhus med vægt på innovation, et råt industrilook og topmoderne fællesfaciliteter. Selv om kontormarkedet i hovedstaden fortsat har højere tomgang end før finanskrisen, så er udlejningen gået godt, og interessen for Edison har været større, end vi havde turdet håbe på," siger Flemming Engelhardt, adm. direktør i Topdanmark Ejendom, i meddelelsen.

Edison, der er opkaldt efter opfinderen af glødepæren Thomas Edison, har en samlet størrelse på 19.000 kvm med plads til omkring 1000 ansatte.

Maersk Tankers flytter til nyt domicil på Amager

Virksomhederne vil mærke historiens vingesus ved valg af domicil

Topdanmark forvandler gammel glødepærefabrik til moderne kontorhus 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier