EjendomsWatch

Park Street Nordicom køber dansk arkitektfirma

Opkøbet er et led i strategien om at forme det børsnoterede ejendomsselskab som en design- og teknologidrevet ejendomsplatform.

Pradeep Pattem, adm. direktør i Park Street Nordicom. | Foto: PR

Park Street Nordicom opkøber det danske arkitektfirma Phoam Studio, oplyser ejendomsselskabet i en pressemeddelelse.

Med opkøbet får Park Street Nordicom, der har godt 50 ejendomme i Danmark, styrket sin "arkitekturelle in-house ekspertise", som det kan drage nytte af i udviklingen af de ledige ejendomme i porteføljen.

"Vi er meget glade for at have fået Phoam Studio med ombord, og vi er sikre på, at det vil være positivt for vores ambition om at blive en stærkere spiller på ejendomsmarkedet, ikke bare i Danmark, men også i resten af Europa," udtaler adm. direktør i Park Street Nordicom, Pradeep Pattem.

Den her konstellation mellem arkitekter og ejendomsfirmaer er sjældent, hvis nogensinde, set.

Morten Fassov, Phoam Studio.

Phoam Studio blev grundlagt af Carsten Nørregaard-Laursen og Morten Fassov i København i 2008. Arkitektfirmaet fokuserer på bæredygtige projekter drevet af teknologiske innovationer inden for design, visualisering og bygningskonstruktion, og det var "oplagt" for Park Street Nordicom at hjælpe tegnestuen videre på sin rejse, lyder det i meddelelsen.

"Den her konstellation mellem arkitekter og ejendomsfirmaer er sjældent, hvis nogensinde, set. Det giver Park Street Nordicoms måde at arbejde på et unikt præg og en konkurrencemæssig fordel. På samme tid får vi hos Phoam Studio mulighed for at arbejde med projekter på en ny måde, hvor vi kan være en del af at definere både retning og scope," udtaler Morten Fassov.

Phoam Studio vil fortsat operere som en selvstændig virksomhed med egne samarbejdspartnere på ejendomsmarkedet inden for både private boliger og den kommercielle sektor, fremgår det. Købssummen er imidlertid ikke oplyst i pressemeddelelsen.

I årsregnskabet for 2017 havde Phoam Studio et bruttoresultat på godt 3 mio. kr. og et årsresultat på minus 215.000 kr.

Nyheden om Park Street Nordicoms køb af Phoam Studio kommer samme dag, hvor rådgivningskoncernen Cowi købte et af Danmarks største arkitektfirmaer Arkitema Architects for et trecifret millionbeløb.

Cowi køber Arkitema Architects for trecifret millionbeløb

Park Street Nordicom får ny porteføljechef i Danmark 

Arkitema efter Cowi-opkøb: "Fremtidens vindere skal tilbyde 360 graders rådgivning"

Nordicom venter fortsat at tredoble resultatet i 2018 

Niras-direktør: "Jeg ville nok være tilbageholdende med at købe så stort et arkitektfirma" 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier