EjendomsWatch

Rapport: Ulovligt at bruge penge fra fortovsordning til at holde resten af byen ren

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune overtrådte loven, da den brugte penge fra grundejeres betaling for rene fortove til at holde resten af kommunens fortove rene.

Foto: Ritzau Scanpix/Bjarke Bo Olsen.

Det var ulovligt, da Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune opkrævede 17,5 mio. kr. for meget af grundejerne i fortovsordningen og derefter brugte pengene til at betale for rene fortove i resten af byen. Det konkluderer en rapport fra kommunens interne revision ifølge DR P4 København.

Rapporten konkluderer også, at Teknik- og Miljøforvaltningen har fastsat gebyrerne i fortovsordningen mere eller mindre ud fra skøn, frem for faktiske beregninger af kommunens udgift, fremgår det.

Blandt politikerne på Københavns Rådhus vækker konklusionen fra rapporten bekymring, men Ninna Hedeager Olsen (EL), Teknik- og Miljøborgmester, mener, at det er for tidligt at lade fejlene i administrationen af fortovsordnignen få konsekvenser.

"Det er dybt beklageligt, at der er brugt penge på opgaver, som der ikke skulle bruges penge på, og det skal der selvfølgelig ryddes op i. Men vi afventer en ekstern advokatundersøgelse, der undersøger, om det er sket bevidst, og om der skal placeres et ansvar," siger hun til DR P4 København.

Efter byggegebyr-problemer: Politikere i København har mistet tillid til forvaltning

For høje byggegebyrer og regninger for fortovsrengøring får konsekvenser

Efter kritik: Boligforeninger kan slippe for tvungen fortovsrengøring

Klager fra 43 ejendomme kan udløse millionbeløb i tilbagebetaling

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier