Efter byggegebyr-problemer: Politikere i København har mistet tillid til forvaltning

Alle gebyrer i forvaltningen skal genberegnes efter problemer med byggegebyrer og opkrævning for rengøring af fortove.
Jacob Næsager, medlem Det Konservative Folkeparti. Sidder i Økonomiudvalget i Københavns Kommune, hvor han også er medlem af Teknik- og Miljøudvalget. | Foto: PR/Københavns Kommune
Jacob Næsager, medlem Det Konservative Folkeparti. Sidder i Økonomiudvalget i Københavns Kommune, hvor han også er medlem af Teknik- og Miljøudvalget. | Foto: PR/Københavns Kommune
AF DR P4 KØBENHAVN

Flere politikere har mistet tilliden til, at Københavns Teknik- og Miljøforvaltning har styr på sine gebyrer.

Det skriver DR P4 København, efter at en enig Borgerrepræsentation på det seneste møde har besluttet, at alle gebyrer i forvaltningen skal genberegnes.

Beslutningen kommer efter flere dårlige sager for forvaltningen om overtaksering, og Jakob Næsager, der er De Konservatives gruppeformand i København, ser meget alvorligt på den sag:

"Når et flertal siger, at vi skal have kulegravet hele økonomien på Teknik- og Miljøborgmesterens område, så er det udtryk for mistillid til den måde, hun har administreret det på," siger Jakob Næsager med henvisning til teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) til DR P4 København.

Cecilia Lonning-Skovgaard, der er Venstres politiske leder i København, har også mistet tilliden:

"Vi har mistet tilliden til, at den måde, det foregår på i dag, er ordentlig, og det kan vi jo ikke være tjent med," siger hun.

I juni kom det frem, at kommunen har tvunget boligforeninger og butikker til at betale for fortovsrengøring, der var op til 10 gange så dyr, som hvad private firmaer kan levere. Derudover har københavnerne ifølge beslutningsforslaget, som Borgerrepræsentationen har stemt igennem, betalt for meget for at komme af med deres husholdningsaffald, ligesom der har været forskellige priser på at få behandlet sin byggesag fra gang til gang.

Borgmesteren og forvaltningen er undervejs kommet med forklaringer på, hvordan det har kunnet ske, men forklaringerne har ikke været tilfredsstillende for Dansk Folkeparti.

Derfor har de også stemt for at komme til bunds i sagen:

"De svar, vi har fået, har vist sig ikke at være rigtige. Og hvis vi ikke kan få de rigtige svar, så er vi på grænsen, hvor vi må sige: Er der så tillid til den forvaltning; at de kan køre det videre?," siger Finn Rudaizky, der er medlem af teknik- og miljøudvalget.

Socialdemokraternes medlem af samme udvalg, Niels E. Bjerrum, mener også, at det er en usædvanlig sag:

"Det er en meget, meget, meget alvorlig sag. Det er absolut ikke 'business as usual'. I min tid i politik har jeg ikke oplevet, at man har gjort sådan," siger han.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er på ferie og har ikke kunnet svare DR P4 Københavns spørgsmål.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af DR P4 København.)

For høje byggegebyrer og regninger for fortovsrengøring får konsekvens

Klager fra 43 ejendomme kan udløse millionbeløb i tilbagebetaling

Bygherrer har betalt millioner for meget i gebyrer for byggesager

Efter kritik: Boligforeninger kan slippe for tvungen fortovsrengøring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også