Jarlov opgiver lovændring: "Svigt fra Folketingets side", lyder kritikken

Det kommer alligevel ikke nogen revision af loven, der regulererer ejerlejligheder, har erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) meddelt. Det møder skuffelse hos direktør i Ejendomsforeningen Danmark. (Opdateret.)
Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: PR.
Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark. | Foto: PR.

(Artikel opdateret kl. 15.20 efter at Ejendomsforeningen Danmark har ændret modtager af kritik fra "regeringen" til Folketinget", rubrik ændret.)

På trods af et længere udvalgsarbejde, der i marts mundede ud i et forslag til en ny og mere moderne ejerlejlighedslov, har erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) opgivet at samle politisk flertal bag en ændring.

Der har vist sig, at det "på nuværende tidspunkt ikke er muligt at finde fælles fodslag omkring et lovforslag," skriver ministeren.

Svaret vækker skuffelse hos Ejendomsforeningen Danmark, der netop havde set frem til en smule mere moderne regler end de nuværende med over 50 år på bagen.

"Man kan kun have sympati for, at regeringen har testet Folketingets vilje til at gennemføre både en nødvendig modernisering og som minimum den beskedne liberalisering, der trods alt var flertal for i Ejerlejlighedsudvalget. Men det er uendelig trist, at det ikke er lykkedes at skabe et solidt flertal om de nødvendige forandringer," siger Morten Østrup Møller, juridisk direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i en ekstraudgave af foreningens nyhedsbrev Huset Net.

Han henviser til, at et flertal i udvalget, der bestod af eksperter, offentlige myndigheder og interesseorganisationer, støttede en liberalisering, der ville gøre det nemmere at opdele gamle andels- og lejeboliger i ejerlejligheder.

"Når Folketinget ikke kan nå til enighed om en modernisering af loven, kommer man til at svigte de mange hundredetusinde mennesker, der bor i ejerlejligheder. Herude har man virkelig brug for klare og enkle regler, der giver større gennemsigtighed og sikkerhed for den enkelte ejer, og som sikrer, at ejerforeningsfællesskaberne også kan håndtere tidens udfordringer, hvad end der er tale om ombygninger, korttidsudlejning eller håndtering af de meget få ejere, som via larm, trusler eller voldelig adfærd ødelægger boligfællesskabet for de mange," siger Morten Østrup Møller under overskriften "Svigt fra regeringens side" – en overskrift, der senere blev ændret til "Svigt fra Folketingets side."

Ejendomsinvestorer forventer faldende afkast frem til 2020

Ejendomsbranchen går sammen om øget gennemsigtighed

Ejendomsselskabers nye ven: Dansk Folkeparti

Regeringen vil åbne for at omdanne flere andelsboliger til ejerlejligheder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også