EjendomsWatch

Jyske Bank: Nu flytter folk fra landets største byer

Høje boligpriser og jobmuligheder uden for storbyens brostensbelagte gader får mange til at flytte fra København, skriver Berlingske.

Boligejendoms karré i København. | Foto: Finn Frandsen/Polfoto

I kølvandet af finanskrisen i 2009 søgte flere danskere mod København og de tre andre af landets største byer. Men den udvikling er ved at vende, ifølge en analyse fra Jyske Bank, skriver Berlingske.

Fra 2010 og til 2014 var der en nettotilflytning til landets fire største byer på 0,5 pct. om året i gennemsnit. Fra 2014 til 2017 har nettotilflytningen været stort set nul i de fire byer. I København har der sågar været tale om en nettofraflytning fra 2015 til 2017, skriver avisen.

"Der er sket et skift i flyttemønstrene. Tidligere var det nærmest en ensrettet vej mod de fire største byer. Nu er der også kommet trafik den modsatte vej. Det skal ses i sammenhæng med, at der er kommet flere job ude på landet, og at boligpriserne er kommet meget højt op i de større byer," siger Niels Rønholt, der er cheføkonom i Jyske Bank, til Berlingske.

Han ser udviklingen som udtryk for, at det økonomiske opsving er ved at sprede sig til flere dele af befolkningen - befolkningsvæksten og jobvæksten går nemlig hånd i hånd. Han tilføjer dog, at der fortsat er en skare af kommuner, som har "rigtig" svært ved at få del i opsvinget uden at navngive dem.

Fænomen fra før finanskrisen gentager sig: Flere flytter fra end til København

De populære storbyer - sådan har danmarkskortet forandret sig siden krisen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier