Fænomen fra før finanskrisen gentager sig: Flere flytter fra end til København

Høje priser og boligmangel i hovedstaden giver Københavns forstæder vokseværk. Mønstret blev sidst set under den forrige økonomiske opgang.
København. | Foto: PR.
København. | Foto: PR.
AF POLITIKEN

Siden finanskrisen for ti år siden rullede hen over Danmark, er antallet af danskere, som flytter til kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør, bare steget og steget. De seneste år er der imidlertid sket et skift. Antallet af fraflyttere fra de fire kommuner overstiger nu antallet af tilflyttere.

Det viser tal fra Dansk Byggeri og Danmarks Statistik, skriver Politiken torsdag. Sidste år flyttede i alt 43.261 personer til en af de fire kommuner, mens 45.077 flyttede væk.

Det er særligt de kommuner, som omkranser de fire kommuner, der har fået flere tilflyttere end fraflyttere. Alene i Rødovre, Gladsaxe og Hvidovre var der 1.577 flere personer, der flyttede til de fire kommuner, end der var folk, der flyttede væk.

En af de primære årsager til, at flere mennesker vælger at søge ud fra København, er forskellen i boligpriserne. Siden 2012 er gennemsnitsprisen på boliger steget med 1,6 millioner kroner i København, mens den i de omkringliggende kommuner kun er steget med 1 million kroner i samme periode.

"Folk har fået øjnene op for, at man får mere for pengene, når man rykker lidt væk fra byen. Alligevel vil de gerne blive tæt på København, men der sætter privatøkonomien trods alt nogle grænser," siger økonomisk konsulent fra Dansk Byggeri Jacob Hangaard til Politiken.

Tallene er nok en gang med til at understrege den alment kendte historie om, at København mangler boliger. Særligt studerende og førstegangskøbere kan have svært ved at finde et sted at bo under de nuværende markedsvilkår.

"Helt aktuelt ser vi mangel på studie- og ungdomsboliger, så det er nødvendigt at kigge på løsninger, i forhold til hvordan man udnytter boligmassen. Det her mønster skal ses i lyset af, at folk har nået den erkendelse, at boligmarkedet har nået et niveau, hvor ikke alle kan følge med," siger Jacob Hangaard til Politiken.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Politiken.)

Ørestad er på vej til at blive et center for innovation

Fra middelalderby til mini-Manhattan: Der er snart 50 højhuse i Aarhus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også