Aarsleff opjusterer indtjeningsforventningerne for 2018

Entreprenørvirksomheden forventer nu et driftsresultat for det forskudte regnskabsår 2017/18, der er 20 mio. kr. højere end tidligere udmeldt.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff opjusterer forventningerne til det forskudte regnskabsår 2017/18 og venter nu et driftsresultat (EBIT) på 470 mio. kr. Det fremgår af en meddelelse mandag aften.

Tidligere ventede selskabet et driftsresultat (EBIT) på 450 mio. kr.

"Man skal være opmærksom på, at det er en beskeden opjustering, men den er trods sin beskedne karakter et positivt signal, der bekræfter koncernens stabile udvikling," siger Ebbe Malte Iversen, der er adm. direktør, til Ritzau Finans.

Han fortæller, at opjusteringen er "summen af en masse enkelte omstændigheder", men han vil først fortælle mere detaljeret om de bagvedliggende årsager, når regnskabet for tredje kvartal af det skæve regnskabsår offentliggøres den 28. august.

Selskabet forklarer heller ikke meget om, hvad der specifikt er årsagen til opjusteringen i meddelelsen, hvor det dog fremgår, at årsagen til opjusteringen skal findes i forretningsområdet for Anlæg og Byggeri.

"Opjusteringen sker på baggrund af det samlede realiserede resultat for de første ni måneder af 2017/18 samt forventningerne til fjerde kvartal," skriver Per Aarsleff i meddelelsen.

Det er forretningsområdet Anlæg og Byggeri, der ventes at klare sig bedre end først antaget, og her venter selskabet nu en driftsmargin (EBIT) på omkring 4 pct. mod tidligere 3,5 pct. Forretningsområdet er langt det største målt på både omsætningen og indtjeningen hos selskabet.

Forventningerne til EBIT-marginen i Funderingssegmentet nedjusteres omvendt til omkring 4 pct. fra cirka 5 pct., fremgår det af mandagens meddelelse. Forventningerne til forretningen for Rørteknik er fortsat en driftsmargin på 4,5 pct.

I hele 2016/17 lød omsætningen i Anlæg og Byggeri på 7926 mio. kr., mens driftsresultatet endte på 264 mio. kr. Funderingssegmentet omsatte for 1742 mio. kr., og EBIT-resultatet var her 56 mio. kr.

I forretningsområdet for Rørteknik landede omsætningen i det seneste regnskabsår på 1520 mio. kr. og EBIT-resultatet på 60 mio. kr.

Aarsleff fastholder prognosen efter første halvår

Aarsleff fastholder forventningerne til 2018

Aarsleff får påtale for tidlig offentliggørelse af informationer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også