EjendomsWatch

Danske byggerådgivere tvinges til at sende opgaver til udlandet

Mangel på kompetente medarbejdere er et tiltagende problem i rådgiverbranchen, konkluderer DI. Hos ingeniørvirksomheden Sweco står 80 job ubesatte, og yderligere 300 skal ansættes trods flaskehalse.

Åsa Bergman er ny topchef i den svenske rådgiverkoncern Sweco, der har 1300 ansatte i Danmark. | Foto: PR/Sweco

Rådgiverbranchen plages af massive flaskehalse, der betyder, at opgaver sendes til udlandet, fordi der ikke er kapacitet i Danmark, skriver Børsen med henvisning til en undersøgelse fra DI.

Hos Sweco Danmark, det tidligere Grontmij/Carl Bro, har man 80 ubesatte stillinger, og over de kommende år skal der ansættes yderligere 300 oven i de nuværende 1300.

Ifølge virksomhedens adm. direktør Dariush Rezai er Sweco aktuelt nødt til at trække på Sweco-resurser i andre lande for at kunne følge med, og det bliver endnu mere nødvendigt fremover, siger han til avisen, hvori han samtidig beklager den danske diskussion om rekruttering fra udlandet:

"Den unuancerede og populistiske italesættelse af hele udlændingeområdet, der er accelereret i de seneste år, understøtter ikke Danmark som et attraktivt land for udenlandske medarbejdere," siger Sweco-chefen.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) foreslår over for Børsen en sænkelse af den nuværende beløbsgrænse på 420.000 kr., som udlændinge møder i Danmark, hvis de vil arbejde i Danmark og kommer fra lande uden for EU.

Dansk arkitektfirma er Swecos dyreste opkøb i 2018

Fire navne kæmper om de sidste kvadratmeter i Ørestad syd

Sweco finder ny topchef internt

Topchef hos Sweco hentes tilbage til NCC 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier