EjendomsWatch

Danske byggerådgivere tvinges til at sende opgaver til udlandet

Mangel på kompetente medarbejdere er et tiltagende problem i rådgiverbranchen, konkluderer DI. Hos ingeniørvirksomheden Sweco står 80 job ubesatte, og yderligere 300 skal ansættes trods flaskehalse.

Åsa Bergman er ny topchef i den svenske rådgiverkoncern Sweco, der har 1300 ansatte i Danmark. Foto: PR/Sweco

Rådgiverbranchen plages af massive flaskehalse, der betyder, at opgaver sendes til udlandet, fordi der ikke er kapacitet i Danmark, skriver Børsen med henvisning til en undersøgelse fra DI.

Hos Sweco Danmark, det tidligere Grontmij/Carl Bro, har man 80 ubesatte stillinger, og over de kommende år skal der ansættes yderligere 300 oven i de nuværende 1300.

Ifølge virksomhedens adm. direktør Dariush Rezai er Sweco aktuelt nødt til at trække på Sweco-resurser i andre lande for at kunne følge med, og det bliver endnu mere nødvendigt fremover, siger han til avisen, hvori han samtidig beklager den danske diskussion om rekruttering fra udlandet:

"Den unuancerede og populistiske italesættelse af hele udlændingeområdet, der er accelereret i de seneste år, understøtter ikke Danmark som et attraktivt land for udenlandske medarbejdere," siger Sweco-chefen.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) foreslår over for Børsen en sænkelse af den nuværende beløbsgrænse på 420.000 kr., som udlændinge møder i Danmark, hvis de vil arbejde i Danmark og kommer fra lande uden for EU.

Dansk arkitektfirma er Swecos dyreste opkøb i 2018

Fire navne kæmper om de sidste kvadratmeter i Ørestad syd

Sweco finder ny topchef internt

Topchef hos Sweco hentes tilbage til NCC

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier