EjendomsWatch

Fire navne kæmper om de sidste kvadratmeter i Ørestad syd

By & Havn offentliggør navnene på de fire teams, der er med i opløbet om at købe spidsen af Ørestad. Navne som Bjarke Ingels Group og Henning Larsen Architects duellerer.

Billedet viser de ledige kvadratmeter på spydspidsen af Ørestad længst mod syd, hvor der ligger et tomt byggefelt. | Foto: PR

Næste år skyder By & Havn gang i udviklingen af et tomt byggefelt på spydspidsen af Ørestad længst mod syd.

Der er fire teams, som er blevet prækvalificerede til at indgå i konkurrencen om at få lov at udvikle området, skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Der er tale om et byggefelt med udsigt til Naturpark Amager på to sider, som kan omdannes til 30.000-35.000 etagemeter boliger og serviceerhverv.

Udvælgelsen af den endelige køber til 'Spidsen', som området kaldes, vil ske i en to-trins konkurrence, hvor første led var den netop gennemførte prækvalifikationen, og andet led er en projektkonkurrence, skriver det offentlige byudviklingsselskab.

De potentielle købere er blandt andet blevet vurderet ud fra deres økonomiske soliditet, byggeriets funktioner og den arkitektoniske kvalitet af det indsendte projektforslag, som viser deres tanker om et kommende byggeri.

Konkurrencen giver mulighed for, at deltagerne kan kombinere forskellige boligformer samt kultur- og detailhandel.

Projektkonkurrencen løber frem til ultimo 2018, hvor den endelige køber bliver offentliggjort. Vinderen bliver udpeget af et dommerpanel bestående af By & Havn, Københavns Kommune og fagdommere.

"By & Havn planlægger langsigtet. Det betyder, at selskabet ikke slipper en byggegrund, fordi den er blevet solgt, men følger projekterne til dørs, og stiller krav til projekternes kvalitet og arkitektur. Spidsens markante placering gør, at arkitekturens kvalitet i dette tilfælde allerede vurderes i salgsprocessen," lyder det i meddelelsen.

De prækvalificerede teams er:

1) Falk-Rønne Kirkegaard i samarbejde med Bjarke Ingels Group

2) Balder Danmark i samarbejde med Henning Larsen Architects, SLA, Sweco og Sjælsø Management

3) NREP i samarbejde med Lendager Group, Årstiderne Arkitekter, MOE og Arup Engineers

4) NCC Danmark i samarbejde med Zeso Arkitekter

By & Havn-direktør: Vi sætter salgsrekord i 2018

Kramer om nye salgsplaner: Der er virkelig sug i kaminen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier