Tronarving til mæglerdynasti: Vi skal bibeholde og udbygge

Jane Bech forbereder sig på ejerrollen, når hun en dag overtager roret for landets største mæglerfirma, EDC Poul Erik Bech. Hun vil bibeholde den nuværende struktur.
Poul Erik Bech (på billedet) indehaver af EDC Poul Erik Bech, som er Danmarks største mæglerfirma, er ved at overdrage firmaet til sin datter Jane Bech. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.
Poul Erik Bech (på billedet) indehaver af EDC Poul Erik Bech, som er Danmarks største mæglerfirma, er ved at overdrage firmaet til sin datter Jane Bech. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.

Far og datter arbejdede ganske diskret, men aktivt på generationsskiftet i to år, og i 2015 kom det så frem, at det blev Poul Erik Bechs datter Jane Bech, som skulle overtage roret i farens store mæglerforretning EDC Poul Erik Bech, hvor bolig- og erhvervsforretningen tilsammen udgør Danmarks største ejendomsmæglerfirma.

I sit første interview om den nye rolle, fortæller hun til Børsen, at hverdagen går med at forberede sig på den kommende ejerrolle, hvor hun tager over for et af mæglerbranchens allerstørste navne – på mange måder et mæglerikon.

Hun åbner også lidt op for, hvad hun vil med forretningen, når hun får ejertitlen på trøjen. For eksempel vil hun beholde kombinationen af lokale partnere, som ofte ejer halvdelen af den lokale boligbutik og har lokalkendskabet, og Bech-familiens kontor i København på den anden side, som leverer en række specialistydelser, som de mindre lokale butikker ikke selv kan løfte, siger hun til Børsen.

"Det er noget, jeg vil bibeholde og udbygge, fordi jeg tror, det kan skabe et generationsskifte på en positiv måde. Som familievirksomhed er vores fordel, at vi så at sige har delt ud af kagen," siger Jane Bech, som inden for erhvervsejendomme gerne vil være proaktiv.

Ejerskabet af mæglerforretningen er fordelt således, at 60 pct. af B-aktierne er placeret i den almennyttige Poul Erik Bech Fonden, mens Jane Bech har 30 pct. af B-aktierne, mens hendes far stadig sidder på den bestemmende indflydelse med 10 pct. A-aktierne.

Veteranen Poul Erik Bech: "Sindssygt fokus på de få, store transaktioner"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også