EjendomsWatch

KPC vinder OPP-projekt til Banedanmark

For næsen af A. Enggaard og MT Højgaard tildeler Bygningsstyrelsen entreprenøren KPC opgaven med at opføre Henning Larsen-tegnet nybyggeri i Ringsted.

Foto: PR-visualisering: KPC/Banedanmark.

I første halvår af 2020 vil et nyt domicil til Banedanmark efter planen stå klar i Ringsted, hvor entreprenøren KPC netop er blevet tildelt opgaven på de i alt 9200 kvm.

Den løses som et offentligt-privat partnerskab (OPP) med yderligere deltagelse af arkitektfirmaet Henning Larsen, Midtconsult og ejendomsforvalteren Newsec Datea, oplyser Bygningsstyrelsen.

To andre teams havde budt ind på opgaven, der omfatter nybyggeri med efterfølgende drift, vedligehold, rengøring mv. i en 20-årig periode:

  • A. Enggaard med Schmidt Hammer Lassen og Niras.
  • MT Højgaard med Deas, Banedanmark selv samt Nord Architects.

Omkring 270 Banedanmark-ansatte får arbejde i Ringsted som led i regeringens plan om at udflytte arbejdspladser fra København.

Væksten løjer af hos entreprenørkoncernen KPC

Fem entreprenører dyster om ordre på 675 mio. kr.

Minister: OPP-løsninger giver mest byggeri for skatteborgernes penge

OPP-projekter bliver stadigt mere populære

 

 

Forsiden lige nu

Baresso-ejer har planer om 30-35 nye kaffebarer i Danmark

Den fremadstormende tyske kaffekoncern Jab Holding, som ejer Baresso og Espresso House i Norden, vil inden for fem år have 85 kaffebarer i Danmark. På nuværende tidspunkt trumfer ekspansionslysten trangen til sorte tal på bundlinjen, fortæller direktøren for det danske selskab.

Comwell rammer forbi sine resultatforventninger

Den familieejede hotelkædes resultat i 2017 misser forventningerne med næsten 30 pct, hvilket selskabets adm. direktør forklarer med ekstraudgifter i Sverige og til lukning i Danmark. Kædens hidtil største hotel er undervejs, foruden en udvidelse i Aarhus.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier