EjendomsWatch

Minister: OPP-løsninger giver mest byggeri for skatteborgernes penge

Der er god fornuft i at inddrage flere private leverandører i offentlige byggeopgaver, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til EjendomsWatch efter at have besøgt 43.000 kvm splinternyt kontorkompleks til staten, som finansieres, opføres og drives i privat regi.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson

43.000 kvm nyt kontorbyggeri, der fra 2019 skal huse fire statslige myndigheder, kan allerede inden det er færdigbygget vise sig at blive et vigtigt referencebyggeri for yderligere udbredelse af offentligt-private partnerskaber (OPP) i Danmark.

Bag byggeriet med navnet Nexus CPH står entreprenørfirmaet A. Enggaard, Nordea Ejendomme, Arkitema Architects og Moe, der i fællesskab har vundet en 20-årig OPP-kontrakt på at finansiere, opføre og drive bygningen tæt på shoppingcentret Fisketorvet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier