Arkitektvinder af Kampsportens Hus til 105 mio. kr. er fundet

Den københavnske tegnestue er løbet med sejren i arkitektkonkurrence om at tegne nyt kampsportcenter på Nørrebro i København.
Visualisering af det kommende Kampsportens Hus på Nørrebro i København. | Foto: PR
Visualisering af det kommende Kampsportens Hus på Nørrebro i København. | Foto: PR

Det blev Entasis, som skal tegne Kampsportens Hus til 105 mio. kr. ved Nørrebro Station i København.

Den københavnske tegnestue blev fredag kåret Københavns Rådhus som vinder af konkurrencen om at tegne det nye kampsportcenter, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Samlet deltog fire teams i konkurrencen, hvoraf to teams blev udtaget til forhandlingsfasen og til at afgive sit endeligt tilbud, står der i meddelelsen, hvor det dog ikke nævnes, hvem de andre konkurrenter var.

"Kampsportsforeningerne på Nørrebro og Bispebjerg løfter en stor social opgave. De giver børn og unge mulighed for at deltage i sunde fællesskaber. Med Kampsportens Hus får København og lokalområdet et topmoderne idrætsanlæg og naturligt sted at samles om kampsport. Jeg glæder mig meget til at se vinderforslaget og dermed tegninger og billeder af Københavns kommende kampsportshus," udtaler Niko Grünfeld (Å), som er kultur- og fritidsborgmester, i meddelelsen.

Selve huset bliver samlet på 3000 kvm, mens tilhørende udearealer bliver på 2000 kvm.

Projektets samlede budget løbet op i 105 mio. kr. Københavns Kommune har på sin budgetaftale for 2018 afsat 53,7 mio. kr. til den kommunale medfinansiering af Kampsportens Hus, mens de resterende penge kommer fra Den A.P. Møllerske Støttefond med 30 mio. kr. samt Nordea-fonden og Lokale og Anlægsfonden, der hver især giver 10 mio. kroner. Københavns Kommune kommer til at stå for udgifterne til husets drift.

Byggeriet på den såkaldte "Skoda-grund" forventes at begynde i midten af 2020, og huset skulle gerne stå klar til brug i efteråret 2021, fremgår det.

Kampsportens Hus bliver det første kampsportshus i Danmark, som kombinerer træningsfaciliteter for kampsportsudøvere med et indendørs legeområde.

Entasis er kendt fra 'ølbyen'

Det er langt fra tegnestuens eneste opgave i hovedstaden.

Entasis står blandt andet bag udarbejdelsen af den prisbelønnede masterplan for hele Carlsberg Byen, og arkitektfirmaet blev i januar udpeget til som vinder af arkitektkonkurrencen om Levantkaj i Nordhavn.

Her skal Entasis sammen med landskabsarkitekterne GHB Landskab og Hall McNight samt Niras og Trafikplan tegne fremtidens Levantkaj.

By & Havn udpeger holdet bag nyt bykvarter i Nordhavn

600-årig ruin skal flyttes for at gøre plads til nybyggeri 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også