EjendomsWatch

Deas lander boligprojekt til 300 millioner

PFA har valgt Deas til at være bygherrerådgiver på pensionsselskabets 12.000 kvm store boligbyggeri i Odense, hvor blomstergrossisten Gasa snart forlader området.

PR-visualisering: Arkitema Architects. | Foto: PR-visualisering: Arkitema Architects

Landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, har udpeget ejendomsforvalteren Deas til at være bygherrerådgiver på pensionsselskabets boligprojekt til 300 mio. kr. i Gartnerbyen i Odense.

Pensionsselskabet opfører 157 lejeboliger på ca. 12.000 kvm i det nye byområde. Boligerne spænder fra 55-103 kvm og er fordelt på 72 rækkehuse samt 85 lejligheder i etagebyggeri.

"Vi opfører boliger til et bredt publikum, samtidig med at vi skaber fundamentet for et godt afkast til vores 1,2 mio. pensionskunder. Med Deas som bygherrerådgiver forventer vi et resultat i høj kvalitet, hvor der er tænkt i langsigtede og økonomisk bæredygtige løsninger," udtaler Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i en pressemeddelelse.

Deas og PFA har været samarbejdspartnere på flere store byggeprojekter, lyder det.

Pensionsselskabet er blandt de første investorer i området, men ikke ene. Slut februar meddelte det almene boligselskab Arbejdernes Boligforening, at man ville opføre 84 ungdomsboliger i Gartnerbyen, mens den lokale bygherre Odense Boligselskab ville bygger 88 familieboliger. Alt i alt 172 nye almene familie- og ungdomsboliger.

Forventningen for Gartnerbyen er, at der bliver opført i alt 140.000 kvm byggeri i området, hvoraf PFA med opførelsen af de 157 boliger indtil videre tegner sig for en andel på over 12.000 kvm.

Byområdet har fåret sit navn ud fra den historiske tilknytning til gartnererhvervet på Fyn, og fordi området i mere end 50 år har huset gartnerivirksomheden Gasas gamle hovedsæde.

Det er Arkitema Architects, som står bag de nye boliger, og som også har udviklet helhedsplanen for Gartnerbyen i samarbejde med entreprenøren Skjøde.

Det forventes, at det første spadestik kan tages til PFA's seks-etagers byggeprojekt, som forventes at stå færdigt i sommeren 2019.

172 almene boliger på vej til ny bydel i Odense

PFA investerer over 300 mio. kr. i Odense-boliger

PFA løfter mål for boligsatsning med et milliardbeløb

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier