EjendomsWatch

Kringlede regler for kommunale udbud rummer genveje

Når kommuner udvikler nye boligområder er deres pligt til at sende områderne i udbud ofte byrdefuld, påpeger advokat hos Bech-Bruun. Men der findes enklere veje for kommunerne til at finde den rette køber. Det handler om at have den rigtige modydelse, lyder det.

Landets kommuner har flere kort på hånden, når de vil sælge jord til kommende bolig- og erhvervsområder og dermed skal overholde reglerne om at udbyde salget gennem et udbud.

Sådan lyder det fra Andreas Antoniades, advokat og partner hos Bech-Bruun, i en klumme, som EjendomsWatch offentliggør tirsdag.

Ifølge ham er kravene om offentligt udbud byrdefulde, når alle skal kunne byde på et givent areal.

"Det kan være udfordrende for kommunen, der måske ønsker en særlig udvikling af området, og for de potentielle grundkøbere, ”udviklere”, som nødigt vil investere betydelige beløb uden sikkerhed for realisering heraf. Her kan en aftale om forkøbsret til arealet være en mulig model, hvorved udvikleren gennem forkøbsretten kan indtræde i det højeste tilbud på arealet," skriver Andreas Antoniades.

Hele klummen kan læses via dette link.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier