EjendomsWatch

Danske arkitekter skal hjælpe med russisk byggeprojekt på 800 mio. kvm

Den danske tegnestue Juul Frost Arkitekter er blevet inviteret til Rusland for at hjælpe med forslag til et gigantiske byggeprogram på 800 mio. kvm, som skal hjælpe 25 mio. russere. (Rettet.)

Dmitry Medvedev | Foto: /ritzau scanpix/AP/Alexei Nikolsky

(Artikel rettet 18. februar med korrekt firmanavn.)

Rusland er på vej med et byggeprogram på 800 mio. kvm, der skal forbedre bolig- og livskvaliteten for 25 mio. russere, og her er danske Juul Frost Arkitekter inviteret til at komme med forslag, oplyser arkitektfirmaet, der har hjemsted i København og har knap 30 ansatte.

Byggeprogrammet har topprioritet i den russiske regering og er en del af en ny boligstandard, som fastlægger minimumskrav for boliger og urbaniseringen, der blev vedtaget sidste år, fremgår det.

Frost Arkitekter har fået en indbydelse fra det russiske institut Strelka KB til at komme og bidrage med sine erfaringer til Russian Investment Forum i byen Sochi, hvor man skal diskutere det kommende projekt.

På konferencen vil der både være russiske og udenlandske investorer og beslutningstagere til stede samt Ruslands ministerpræsident, Dmitrij Medvedev, skriver firmaet.

Boligprogrammet, som forventes færdigt i 2025, skal gøre op med mange års fokus på besparelser i byggeriet i Rusland og de negative konsekvenser, det har medført, lyder det.

Håber er, at det kan forbedre boligmiljøet for de yngre generationer i verdens arealmæssigt største land.

Dansk arkitekt vinder opgave i centrum af Moskva

Blue Vision sælger ud for at komme til Rusland

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier