EjendomsWatch

Danske arkitekter skal hjælpe med russisk byggeprojekt på 800 mio. kvm

Den danske tegnestue Juul Frost Arkitekter er blevet inviteret til Rusland for at hjælpe med forslag til et gigantiske byggeprogram på 800 mio. kvm, som skal hjælpe 25 mio. russere. (Rettet.)

Dmitry Medvedev | Foto: /ritzau scanpix/AP/Alexei Nikolsky

(Artikel rettet 18. februar med korrekt firmanavn.)

Rusland er på vej med et byggeprogram på 800 mio. kvm, der skal forbedre bolig- og livskvaliteten for 25 mio. russere, og her er danske Juul Frost Arkitekter inviteret til at komme med forslag, oplyser arkitektfirmaet, der har hjemsted i København og har knap 30 ansatte.

Byggeprogrammet har topprioritet i den russiske regering og er en del af en ny boligstandard, som fastlægger minimumskrav for boliger og urbaniseringen, der blev vedtaget sidste år, fremgår det.

Frost Arkitekter har fået en indbydelse fra det russiske institut Strelka KB til at komme og bidrage med sine erfaringer til Russian Investment Forum i byen Sochi, hvor man skal diskutere det kommende projekt.

På konferencen vil der både være russiske og udenlandske investorer og beslutningstagere til stede samt Ruslands ministerpræsident, Dmitrij Medvedev, skriver firmaet.

Boligprogrammet, som forventes færdigt i 2025, skal gøre op med mange års fokus på besparelser i byggeriet i Rusland og de negative konsekvenser, det har medført, lyder det.

Håber er, at det kan forbedre boligmiljøet for de yngre generationer i verdens arealmæssigt største land.

Dansk arkitekt vinder opgave i centrum af Moskva

Blue Vision sælger ud for at komme til Rusland

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier