EjendomsWatch

TK Development vender minus på bundlinjen til sorte tal

Selskabet fastholder i sit halvårsregnskab de nyligt nedjusterede resultatforventninger.

Butiksstrøget Strædet i Køge, hvor en forsinkelse har udløst en nedjustering af resultatprognosen. | Foto: PR-visualisering

Der har været bedring i resultaterne for TK Development i år, da selskabet har fået vendt røde tal på bundlinjen til et overskud.

TK Development, der tjener sine penge på at udvikle og eje ejendomme, kommer ud af årets første halvdel med et overskud på 7,1 mio. kr. mod et minus på 9,8 mio. kr. i samme periode sidste år. Det viser regnskabet for perioden februar-juli.

Virksomheden har i første halvdel af regnskabsåret afleveret et projekt i den svenske by Oskarshamn samt størstedelen af boligprojektet Amerika Have i København.

Derudover har TK Development afleveret den første af tre etaper på et byggeprojekt i Køge, men her er det dog løbet ind i problemer, da en entreprenør for nylig er gået konkurs.

TK Development nedjusterede på den baggrund forventningerne til regnskabsåret 2017/2018 i slutningen af august, så de nu lyder på et overskud på 50-60 mio. kr. før skat mod tidligere 100-120 mio. kr.

"Den væsentligste del af projektet, anden etape, forventes på trods af entreprenørkonkursen og deraf følgende forsinkelser i byggeriet fortsat afleveret i efteråret 2017, mens en mindre del af projektet som hidtil først forventes færdigt og afleveret i 2018," skriver virksomheden i sit halvårsregnskab.

TK Development satte i slutningen af 2015 en ny strategi i søen, så det i fremtiden udelukkende vil satse på at udvikle ejendomsprojekter og ikke længere vil eje ejendomme.

Virksomheden er derfor i gang med at skille sig af med ejendomme i Tjekkiet, Tyskland, Baltikum og Rusland, og det har for nylig solgt et projekt i sidstnævnte og er dermed ude af markedet.

TK-topchef: Konkursramt projekt er på skinner igen

Konkurs koster nedjustering hos TK Development

Entreprenørkonkurs giver problemer for TK Development 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier