Byggefirmas konkurs udfordrer arenabyggeri i Aabenraa

Byggefirmaet bag opførelsen af en ny multiarena til 80 mio. kr. i Aabenraa er gået konkurs, og det giver udfordringer for det afsluttende arbejde.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Byggeriet af en ny multiarena til 80 mio. kr. i Aabenraa er løbet ind i udfordringer. Byggefirmaet, som står for opførelsen af arenaen, Nisgaard + Christoffersen, er nemlig gået konkurs, skriver Jydske Vestkysten.

Den nye Arena Aabenraa skal sammenkobles med en eksisterende svømme- og idrætshal, og byggefirmaet havde fået til opgave at bygge 5606 nye kvm og ombygge 646 eksisterende kvm. Meget af arbejdet er allerede udført, men konkursen forhindrer håndværkerne i at afslutte arbejdet. Forventningen er, at arenaen kan åbne til august.

"Det er aldrig særlig fordelagtigt, når et firma går konkurs midt i et byggeprojekt. Men jeg er da glad for, at de er nået så langt, som de er," siger Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa Kommune.

Det er en erhvervsdrivende fond, der står for driften af Arena Aabenraa, og her håber formanden, at det konkursramte Nisgaard + Christoffersen vil blive overtaget af en af konkurrenterne, der i så fald vil overtage forpligtelsen med at rette eventuelle fejl ved byggeriet. Arenaen får plads til 1800 tilskuere på mobile tribuner og 3000 mennesker, når de fjernes.

Konkurs truer nyopført sportsarena 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende