Nyt partnerskab skal samle byggeriets kræfter og styrke eksporten

For at styrke innovationen og styrke den danske byggebranche går to klynger sammen i et nyt partnerskab, der skal samle kræfterne på tværs af geografi og faglighed og styrke den danske eksport.
Bloxhub går sammen med The Architecture Project i et nyt partnerskab. | Foto: PR
Bloxhub går sammen med The Architecture Project i et nyt partnerskab. | Foto: PR

I forsøget på at binde byggebranchen bedre sammen og dermed styrke den danske position på området, går to klynger nu sammen i et nyt partnerskab.

Vækst og innovationshubben Bloxhub og erhvervsklyngen inden for arkitektur og byggeri, The Architecture Project, indgår således et samarbejde, der skal rykke branchen tættere sammen på tværs af regioner og faglighed og på den måde samle dansk viden inden for arkitektur, design, teknologi og byggeri. Det skriver partnerne i en pressemeddelelse.

Bloxhub blev etableret i sommeren 2016, og bag hubben står Realdania sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet og Københavns Kommune. The Architecture Project er en erhvervsklyngeorganisation inden for dansk arkitektur og byggeri.

”Der skal bygges byområder til over 3. mia. mennesker på globalt plan de næste 30 år, og det skal de danske virksomheder selvfølgelig være med til at levere. Men hvis vi skal lykkes med at udvikle og eksportere de gode innovative løsninger, så kræver det, at vi arbejder sammen på tværs af regioner, sektorer og faggrupper. Og det er derfor, at partnerskabet mellem Bloxhub og The Architecture Project er vigtigt”, siger Lars-Peter Søbye, bestyrelsesformand i Bloxhub og i øvrigt adm. direktør i Cowi.

Partnerskabet giver medlemsvirksomhederne i de to foreninger lettere adgang til relevante initiativer og samarbejdesparter, hvilket skal give dem bedre mulighed for at skabe innovation og løse de opgaver, de står overfor.

“Vi har etableret partnerskabet for sammen at kunne udvikle de styrker, som vi har i de forskellige regioner i Danmark, både i Øst-, Vest-, Nord- og Syddanmark. For os er det forudsætningen for, at vi som branche også i fremtiden kan fastholde og styrke udviklingen af Danmarks globalt ledende position inden for arkitektur og design,” udtaler Jørgen Bach, formand for The Architecture Project og forretningsudviklingsdirektør og seniorpartner i Arkitema Architects.

Partnerskabet skydes i gang i dag, torsdag.

Danmark skal gøre bæredygtige byer til eksporteventyr 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også