Ringsted har landets længste sagsbehandling i byggesager

I Ringsted Kommune har man landets længste sagsbehandling i byggesager, da man i gennemsnit må vente 60 dage på at få sin byggesag ekspederet.
Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, er utilfreds med de lange ventetider på sagsbehandlinger af byggesager. | Foto: Ricky John Molloy/PR
Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, er utilfreds med de lange ventetider på sagsbehandlinger af byggesager. | Foto: Ricky John Molloy/PR

Det er en noget tvivlsom ære, der netop er tilfaldet Ringsted Kommune.

En ny opgørelse fra Dansk Byggeri viser nemlig, at kommunen har landets længste sagsbehandlingstid på byggesager med en gennemsnitlig ventetid på 60 dage, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Ventetiden er opgjort fra det tidspunkt, hvor kommunen har modtaget alle dokumenter i forhold til en byggesag, og i Vallensbæk kan sagsbehandlingen i gennemsnit klares på blot fire dage, hvilket er landets hurtigste behandling.

"Det er nogle gevaldige forskelle vi ser, og umiddelbart kan de ikke bortforklares med lokale forhold eller andre ting. Lovgivningen er ens for alle, men vi må bare konstatere, at nogle kommuner er mere effektive og har større fokus på at levere en effektiv service til borgere og erhvervsliv, end andre kommuner har," udtaler Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Ifølge opgørelsen bruger 30 kommuner mellem 4 og 14 dage på sagsbehandlingerne, mens 66 kommuner i gennemsnit bruger mellem 15 og 60 dage. Det er især på Sjælland, ventetiderne er lange.

"Når alle dokumenter i sagen er tilgængelige for kommunen, burde det som udgangspunkt ikke tage mere end 14 dage at udstede en byggetilladelse. Der er en del kommuner, som med fordel kunne se nærmere på deres ekspeditionstid. Det er utilfredsstillende for den familie eller den virksomhed, der skal bygge, og for de håndværkere som står og venter på at komme i gang, at en administrativ sagsbehandling skal forsinke arbejdet," påpeger Torben Liborius.

En byggetilladelse? Ja, vent lige 101 dage 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også