EjendomsWatch

Omsætningen dykker 13 pct. hos nordjysk ejendomsudvikler

Trods et fald i omsætningen tredobler ejendomsudvikleren 2E Group sin bundlinje.

Foto: PR/2E Bolig Projektsalg

To væsentlige poster går i hver sin retning i det nordjyske ejendomsudviklingsfirma 2E Groups regnskab for det skæve regnskabsår 2015/16.

2E Group kommer godt nok ud af regnskabsperioden med et resultat efter skat, der vokser med 186 pct. til et overskud på 42,4 mio. kr., men samtidig er omsætningen dykket med 13 pct. til 117 mio. kr., viser regnskabet.

Regnskabet er præget af realiseringen af flere ældre ejendomme, som blev erhvervet under finanskrisen, og som nu er blevet videresolgt med fornuftige fortjenester, skriver 2E Group i en pressemeddelelse.

”Nettoomsætningen dækker imidlertid primært vores udviklings- og salgsomkostninger. Mens omkostninger til byggerierne ligger hos vores faste underleverandører. Det særdeles tilfredsstillende årsregnskab er med andre ord udtryk for et stadig mere optimeret og succesfuldt bygge- og salgskoncept og en velsammentømret og hårdtarbejdende kerneorganisation, der holder fokus,” udtaler Jesper Skovsgaard, der er stifter, indehaver og direktør i selskabet.

Baggrunden for, at bundlinjen vokser betydeligt, selvom omsætningen falder, er blandt andet, at posten "indtægter af kapitalandele i associerede virksomheder" går fra -1,7 mio. kr. i 2015 til at lyde på 16,3 mio. kr. i 2016, mens posten "andre finansielle indtægter" vokser med knap 332 pct. til 21,7 mio. kr.

2E Groups primære forretning er opførelse og salg af bolig- og udlejningsejendomme, særligt række- og kædehuse, først og fremmest i og omkring Storkøbenhavn, Aarhus og Aalborg.

I 2017 forventer selskabet at aflevere 300 boliger, og halvdelen af boligerne er allerede solgt. Selskabet har i øjeblikket gang i boligbyggerier for mere end 2 mia. kr. over hele landet, lyder det i meddelelsen.

Ung typehusproducent tredobler bundlinjen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier