EjendomsWatch

Ung typehusproducent tredobler bundlinjen

Typehusproducenten Milton Huse leverer ifølge eget udsagn et resultat for 2016, der er markant bedre end forventet. Med væksten følger også en voksende bankgæld.

Erik Rehnquist, ejer af Milton House | Foto: PR / Milton Huse

Der var nogle ganske betydelige vækstrater forbundet med den unge typehusproducent Milton Huse i det forgangne år.

Virksomheden blev grundlagt af ejeren Erik Rehnquist i 2013, og i sit fjerde leveår i 2016 præsterede Milton Huse et overskud efter skat på 24,3 mio. kr., hvilket er en vækst på 193 pct. fra året før. Det skriver Milton Huse i en pressemeddelelse.

"Det flotte koncernresultat præsteres på trods af endnu et år, som naturligt har været præget af mange og større engangsudgifter blandt andet til etablering og udvidelse af afdelinger i Herlev, Odense, Aalborg og hovedkontoret i Horsens herunder etablering af et utal af nye arbejdspladser. Korrigeret for disse engangsudgifter er koncernresultatet markant højere," udtaler Erik Rehnquist, der ejer Milton Huse og som har en fortid hos Huscompagniet og forgængeren FM-Søkjær.

I 2016 solgte Milton Huse over 300 huse, og det var medvirkende til, at bruttofortjenesten steg med knap 150 pct. til 72,2 mio. kr., mens driftsresultatet landede på 34,5 mio. kr. efter en stigning på 178 pct. fra året før. Fremgangen polstrer egenkapitalen, der vokser til 41,4 mio. kr.

Erik Rehnquist erklærer sig "ovenud tilfreds" med årets præstation, som ifølge ham var markant bedre end budgetteret. Men i takt med fremgangen og en forøget balance vokser også bankgælden, der er øget fra 72 til 98 mio. kr.

Milton Huse skriver i sit årsregnskab, at 2017 vil vise et stigende resultat, og ejeren lufter ambitioner om at sælge mere end 450 nye huse i løbet af året, svarende til en vækst på 50 pct.

Milton Huse har nu over 80 ansatte og overvejer at oprette flere lokalafdelinger i løbet af det kommende år, fremgår det.

Typehus-konge sælger for anden gang til kapitalfond

Parcelhusbygger venter fremgang i 2017 efter rekordår i år 

Typehusproducent går efter at tredoble salget i 2018 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier