EjendomsWatch

Københavns Kommune vil ikke redde Palads

Teknik- og miljøudvalget i København vil ikke frelse biografbygningen ved Vesterport i København fra et byggeprojekt, der vil rive Palads ned.

Foto: Nicolai Svane/Polfoto (arkiv)

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har mandag aften diskuteret et byggeprojekt omkring Vesterport Station. Projektet indeholder blandt andet, at biografen Palads skal rives ned.

Og biografbygningen bliver ikke frelst på udvalgets bord i denne omgang. Her fik konsortiet bag byggeprojektet grønt lys til at arbejde videre med deres planer.

Det oplyser teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL).

"Det første oplæg, som vi nu har taget stilling til, er et interessant projekt," siger han i en pressemeddelelse.

"Nu har vi givet bygherre mulighed for at arbejde videre med projektet og samtidig indikeret, hvad man skal være opmærksom på i det fremadrettede arbejde."

Stiller krav til projekts indhold

En af de begrænsninger politikerne kunne lægge ned over projektet var en fredning af bygningen. Det var en af årsagerne til, at forvaltningen havde bedt udvalget tage stilling til projektet.

Det skete ikke på mødet. Et enigt udvalg besluttede at lade konsortiet arbejde videre.

Projektet involverer, at der opføres højhuse over dele af banegraven, hvor der kører tog til og fra Vesterport Station.

I den proces skal en række bygninger i området lade livet ifølge bygherrerne.

"Vi har valgt ikke at lægge for mange restriktioner ned over det fremadrettede arbejde for nu for at se, hvad parterne bag så kan nå frem til," siger Morten Kabell.

"Det betyder, at de ikke bare kan plastre området til med massive og arkitektonisk uinteressante højhuse. Samtidig vil vi gerne have undersøgt muligheden for, at projektet også kan komme til at indeholde flere boliger."

I konsortiet bag projektet er blandt andet DSB, Nordisk Film Biografer, som driver biografen Palads, DSB, Cowi og Lett Advokater.

Grundejere vil nedrive Palads-biografen i København

Ejendomsfamilie vil sætte liv i kendt karré

DSB varmer op til trecifret millionhandel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier