EjendomsWatch

Grundejere vil nedrive Palads-biografen i København

DSB og en privat ejendomsudvikler ønsker at nedrive den farverige Palads-bygning i København til fordel for et nyt storstilet højhusprojekt. Kommunen er skeptisk.

Foto: Nicolai Svane/Polfoto (arkiv)

Står det til DSB Ejendomme og en privat udvikler skal det farverige Palads Teatret ved Vesterport i København rives ned, så der i stedet kan opføres et nyt højhusprojekt. Det skriver Politiken, der er kommet i besiddelse af dokumenter fra kommunens økonomiforvaltning og teknik- og miljøforvaltning.

DSB Ejendomme ejer grunden, men siden 1929 har bygningen været i Nordisk Films eje, og i dag bruges den som biograf. Det er DSB Ejendomme og den private udvikler, der har taget initiativ til de nye planer med grunden, og forslaget indebærer blandt andet en 24 meter høj karré og fire tårne i 50 til 100 meters højde. Samtidig vil man overdække banegraven ved Vesterport Station.

Forvaltningen er positiv over for planerne med at overdække banegraven, mens byggeplanerne får mere kritiske ord med på vejen. Dels mener man, at Palads har en "høj bevaringsværdi", og dels har man svært ved at se værdien i det nye byggeri, hvorfor det aktuelle projektforslag ikke retfærdiggør en nedrivning.

"Vi går efter at skabe et fantastisk byggeri, hvor vi kobler boliger til københavnerne og erhverv sammen med oplevelser i form af cafeer, restauranter, biograf og et lille teater. Der skal også være plads til en offentlig gårdhave, grønne tage - så en hel række nye byrum bliver københavnernes lige om lidt," siger Jesper Rasmussen, talsmand for projektet og tidligere direktør i Banedanmark og Carl Bro, i en pressemeddelelse, som Politiken citerer.

DSB sparker liv i tomme stationsbygninger

DSB varmer op til trecifret millionhandel 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier