EjendomsWatch

Grundejere vil nedrive Palads-biografen i København

DSB og en privat ejendomsudvikler ønsker at nedrive den farverige Palads-bygning i København til fordel for et nyt storstilet højhusprojekt. Kommunen er skeptisk.

Foto: Nicolai Svane/Polfoto (arkiv)

Står det til DSB Ejendomme og en privat udvikler skal det farverige Palads Teatret ved Vesterport i København rives ned, så der i stedet kan opføres et nyt højhusprojekt. Det skriver Politiken, der er kommet i besiddelse af dokumenter fra kommunens økonomiforvaltning og teknik- og miljøforvaltning.

DSB Ejendomme ejer grunden, men siden 1929 har bygningen været i Nordisk Films eje, og i dag bruges den som biograf. Det er DSB Ejendomme og den private udvikler, der har taget initiativ til de nye planer med grunden, og forslaget indebærer blandt andet en 24 meter høj karré og fire tårne i 50 til 100 meters højde. Samtidig vil man overdække banegraven ved Vesterport Station.

Forvaltningen er positiv over for planerne med at overdække banegraven, mens byggeplanerne får mere kritiske ord med på vejen. Dels mener man, at Palads har en "høj bevaringsværdi", og dels har man svært ved at se værdien i det nye byggeri, hvorfor det aktuelle projektforslag ikke retfærdiggør en nedrivning.

"Vi går efter at skabe et fantastisk byggeri, hvor vi kobler boliger til københavnerne og erhverv sammen med oplevelser i form af cafeer, restauranter, biograf og et lille teater. Der skal også være plads til en offentlig gårdhave, grønne tage - så en hel række nye byrum bliver københavnernes lige om lidt," siger Jesper Rasmussen, talsmand for projektet og tidligere direktør i Banedanmark og Carl Bro, i en pressemeddelelse, som Politiken citerer.

DSB sparker liv i tomme stationsbygninger

DSB varmer op til trecifret millionhandel 

Mere fra EjendomsWatch

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier