EjendomsWatch

Fredede luksuslejligheder ender med voldsomme brandskader

Selvom palæet fra 1600-tallet er reddet, er det igangværende byggeprojekt sat langt tilbage.

Politiet har afspærret Stormgade i midten af København indtil branden i Holsteins Palæ er slukket. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Der er tirsdag morgen åbnet for trafik gennem Stormgade i København, efter at gaden mandag var lukket for trafik på grund af en brand i Holsteins Palæ.

Det oplyser Trafikken Hovedstaden, der er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Vejdirektoratet, på Twitter. Ilden i palæet blev opdaget tidligt mandag morgen, og flere beboere i en nærliggende bygning måtte forlade deres hjem.

Brand i København: Fredede luksuslejligheder kan være gået tabt

Holsteins Palæ er under renovering, og flere luksuriøse lejligheder er ved at være klar til beboere, som kan betale mellem seks og 12 mio. kr. for en lejlighed.

Artha Ejerlejligheder I P/S, der ejer bygningen, har ikke umiddelbart noget bud på, hvad branden kommer til at koste. Det skriver direktør Jan Severin Sølbæk i en mail tirsdag formiddag.

"Bygningen er reddet, men der er sket voldsomme og meget dyre skader," sagde Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab mandag aften.

I Københavns Politi har efterforskerne endnu ikke fået adgang til brandstedet. Og det vil heller ikke ske tirsdag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller.

"Den foreløbige melding er, at der formentlig ikke er tale om en påsat brand, men det skal vi nu undersøge nærmere," siger han.

Brandfolkene blev udfordret af en krævende opgave, da de skulle bekæmpe flammerne i østfløjen. Her blev fire lejligheder svært skadet.

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier