Hellerup-lejligheder til over 20 millioner kroner stykket er fyldt med fejl

Liebhaverbyggeri i Hellerup i den to-cifrede millionklasse er ramt af vandskader, skimmelsvamp og pibelyd.
Lejlighederne i Tuborg Strandeng har ikke levet op til forventningerne. | Foto: PR / Danica
Lejlighederne i Tuborg Strandeng har ikke levet op til forventningerne. | Foto: PR / Danica

”Danmarks mest unikke liebhaverboliger” blev lovet til købere af de nye luksuslejligheder i Tuborg Strandeng i Hellerup af bygherren Danica Pension, bygherrerådgiveren COWI, og totalentreprenøren NCC, men hvad der blev solgt som en drøm har vist sig at være tættere på et mareridt fyldt med fejl for beboerne, beskriver Berlingske.

Lejlighederne i Hellerup er blevet solgt for mellem 20 og 70 millioner kroner, og der er tale om nogle af de dyreste kvadratmeterpriser i hele landet, men fejlene som køberne har oplevet vandskader fra loftet, fugtskader, der har ført til skimmelsvamp og træk ind i rummene, når det blæser, som skaber en pibelyd.

Berlingske har forelagt kritikken for både Danica Pension – herunder deres investeringsselskab Danica Ejendomme – og NCC og COWI. 

De erkender begge, at der er tale om klare og betydelige fejl, og de understreger, at de er kede af og ærgerlige over fejlene og deres følgeskader.

”Der er sket svigt i flere led i dette byggeri, og der har vi også fejlet. Jeg synes egentlig, vi har et solidt og konkret kvalitetssikringssystem, men alligevel skulle vi have været mere opmærksomme, da der er tale om et komplekst projekt. Det er den læring, vi vil tage med os. Det er et svært hus, og det skulle vi have gjort bedre,” siger Esper Christophersen, NCCs direktør for boliger i Østdanmark, til Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton