Udvikler finder udenlandsk investor til erhvervsby ved Vejle

17 hektar i Trekantområdet bliver det første projekt for belgisk investor og udvikler.
Med en beliggenhed og tilkørselsforhold ud til Østjyske Motorvej er erhvervsparken Vejle Syd "noget nær det optimale område", lyder det fra EDC-mægler. | Foto: PR-visulalisering
Med en beliggenhed og tilkørselsforhold ud til Østjyske Motorvej er erhvervsparken Vejle Syd "noget nær det optimale område", lyder det fra EDC-mægler. | Foto: PR-visulalisering

Et areal nær Vejle på 17 hektar, omtrent 24 fodboldbaner, går en fremtid i møde som en erhvervspark, som den belgiske logistikudvikler VGP skal realisere.

Det står klart, efter at den hidtidige udvikler, en kvartet med Nykøbing Mors-entreprenøren Erling Jensen i spidsen, har videresolgt projektet Vejle Syd, oplyser mægleren på transaktionen, EDC Poul Erik Bech.

”For syv år siden var jeg med til at udvikle området sammen med andre, og for små to år siden fik jeg muligheden for at købe projektet sammen med tre andre investorer. Det gjorde jeg med formålet om at sælge det videre på et tidspunkt. Så ramte de usikre tider med krig i Europa, stigende renter og ikke nær så meget aktivitet i markedet, hvilket gav lidt udfordringer. Derfor er det også en lettelse at have landet en aftale med VGP, som ønsker at tage næste skridt i Vejle Syd-æraen,” udtaler Johnny Røn, der er direktør i Erling Jensen, i meddelelsen.

I 17 lande

VGP Danmark en familieejet ejendomsudvikler, som fokuserer på logistik- og semiindustrielle ejendomme. Virksomheden har mere end 100 logistikparker i Europa og er repræsenteret i 17 europæiske lande, især Tyskland, fremgår det.

Der er allerede etableret to tankstationer og en Burger King i området, og snart åbner en McDonald’s også. Efter aftalen er der stadig ca. 50.000 kvm ledig grund til kontor/liberalt erhverv tilbage, oplyser Arne Kristensen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Vejle.

Ifølge ham er der allerede ”stille og roligt gang i den nye erhvervsby.” 

”Vi er glade for at have landet en aftale om området til en spændende investor og glæder os til, at der kommer endnu mere gang i området. Næste skridt er, at vi skal hjælpe VGP med at finde lejere til området, men der er generelt stor mangel på lager- og logistikejendomme, så det forventes, at der vil være en fornuftig efterspørgsel,” udtaler han.

Aftalen om det store logistik- og kontorområde er kommet i stand gennem et samarbejde mellem EDC Poul Erik Bech i Vejle og mæglerfirmaets internationale afdeling. Her lyder det fra Helle Nielsen Ziersen, chef for EDC International Poul Erik Bech:

”Det har været en rigtig interessant, men også udfordrende proces, hvor der løbende har været interesse fra forskellige investorer, selvom markedet har været udfordret. Aftalen viser, at det i 2023 stadig er muligt at gennemføre store aftaler og projekter, på trods af at markedet er udfordret af stigende renter og inflation. Vi har dog hele tiden haft stor tro på projektet, og så længe man tror på projektet, så er det muligt at sikre en aftale.”

VGP oplyser at have tyske Allianz Real Estate som joint venture-partner i en del af sine investeringer. Selskabet, der fik underskud i 2022, er børsnoteret i Bruxelles og har den formuende Jan Van Geet som største aktionær med små 32 pct. af aktierne. 

Kundelisten tæller bl.a. logistikfirmaer som DHL, DSV og DB Schenker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også