EjendomsWatch

Mærsk vil føje 26.000 kvm stort nybyggeri til ikonisk domicil

A.P. Møller-Mærsk er klar til at kaste sig ud i det hidtil største byggeprojekt på sit hovedkvarter og forventer, at det 26.000 kvm store nybyggeri på naboejendommen vil kunne huse knap 1000 ansatte. ”Vi synes, vores placering midt i København er fantastisk,” lyder det fra juridisk chef hos Mærsk Caroline Pontoppidan.

Sådan vil den kommende tilbygning til Mærsk-hovedsædet i København tage sig ud på adressen Amaliegade 44, hvor nuværende ejendom nedrives. | Foto: PR-visualisering: Dorte Mandrup / A.P. Møller-Mærsk / Kvant-1.

Landets største virksomhed, logistikkoncernen A.P. Møller-Mærsk, er vokset sig for stor til sit 32.000 kvm store domicil på Esplanaden i København og søger kommunen om tilladelse til at gennemføre en udvidelse i størrelsesordenen 26.000 kvm på nabogrunden.

Det skriver Børsen.

Det er kun anden gang siden opførelsen i 1970’erne, at Mærsk piller ved sit ikoniske hovedkvarter, der oprindeligt er tegnet af arkitekt Ole Hagen. Syv hold har deltaget i konkurrencen om at stå for udvidelsen, og valget faldt på entreprenøren Arpe & Kjeldsholm og tegnestuen Dorte Mandrup.

“Vores medarbejderstab i København er vokset ret massivt de seneste år. Vi vil dog gerne blive på Esplanaden, da vi synes, vores placering midt i København er fantastisk,” siger Caroline Pontoppidan, juridisk chef samt administrationschef hos Mærsk.

Hos Mærsk forventer man, at byggeriet kan stå klar ultimo 2026, hvor den københavnske medarbejderstab vil have rundet 3100 ansatte. Planen er, at den nyopførte ejendom vil kunne rumme knap 1000 personer. Hvornår byggeriet kan sættes i gang, er endnu uvist, da de nødvendige tilladelser fra myndighederne endnu ikke er på plads.

Mærsk købte for to år siden, i 2020, nabogrunden Amaliegade 44 for 420 mio. kr. af det statslige Freja Ejendomme. Bygningen, der udover Amaliegade omkranses af Toldbodgade og havnefronten, og som nu skal rives ned, har tidligere huset Energistyrelsen.

Mærsk lagde arm med ”et par håndfulde” i kampen om eksklusiv kontorejendom

A.P. Møller-Mærsk køber central ejendom i København for over 400 mio. kr. af staten

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier